AI als levenslange bondgenoot voor kinderen, volgens Marc Andreessen

FFrits 24 juli 2023 08:51

Marc Andreessen, een prominente tech-investeerder, ziet kunstmatige intelligentie (AI) als een gepersonaliseerde onderwijstool die met kinderen meegroeit en hen helpt succesvol te worden. Deze optimistische kijk op AI staat in contrast met de zorgen over de invloed van AI op banen.

AI als onderwijstool voor kinderen

In een podcast interview promootte Marc Andreessen kunstmatige intelligentie als een gepersonaliseerde onderwijstool voor kinderen. Zijn enthousiasme voor AI ziet hij als een partner voor kinderen waarvan het levensdoel is om hen zo gelukkig, tevreden en succesvol mogelijk te maken. Hij introduceerde zijn 8-jarige zoon aan de populaire AI chatbot ChatGPT als een educatief hulpmiddel. Andreessen gelooft dat de AI van zijn zoon tegen de tijd dat hij 20 is, 12 jaar ervaring met hem zal hebben en dus met hem zal zijn opgegroeid.

Ondanks de positieve kijk van Andreessen, zijn er ook zorgen over de invloed van AI op de arbeidsmarkt. Er zijn al bedrijven die ontslagen of het wervingsproces hebben stilgelegd vanwege AI. De angst onder werknemers neemt toe dat AI-tools zoals ChatGPT hun baan zullen vervangen. Een recente Microsoft-enquête toonde aan dat de meeste werknemers AI welkom heten om hun productiviteit te verhogen, maar ze zijn bang om volledig vervangen te worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.