AI-chatbot Gemini betreedt de webpagina's via Google Chrome

FFrits 23 februari 2024 07:01

Google Chrome introduceert een nieuwe AI-functie, de chatbot Gemini, die binnenkort beschikbaar zal zijn voor gebruik op elke webpagina en in alle tekstvakken. Deze functie belooft een naadlozere en gebruiksvriendelijkere ervaring dan andere AI-chatbots.

Gemini-model helpt bij tekstverwerking

Het Gemini-model heeft een nieuwe toepassing gevonden in Google's browser, Chrome. De functie is ontworpen om gebruikers te helpen teksten te schrijven en te verbeteren. Hoewel de mogelijkheid om tekst te genereren en te bewerken niet nieuw is in de wereld van AI-chatbots, belooft Google's implementatie een meer gebruiksvriendelijke ervaring.

Snel toegang tot Gemini via rechtermuisklik

Een van de belangrijkste kenmerken van Gemini in Chrome is de eenvoudige toegang. Gebruikers kunnen met de rechtermuisknop op een tekstvak klikken om de AI-tool te openen. Het gemak van deze methode kan ertoe leiden dat gebruikers het vaker gebruiken, zelfs voor minder belangrijke teksten, zoals advertentiebeschrijvingen of restaurantrecensies.

Hoewel de voordelen van 'Help me write' veelbelovend zijn, komt Google deze functie voorlopig alleen in het Engels uit en is deze alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Nederlandstalige gebruikers zullen nog even moeten wachten voordat ze deze functie kunnen gebruiken, maar er wordt verwacht dat de schrijfhulp op termijn ook naar Nederland komt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.