AI-chatbot van Microsoft Copilot: Van één zin naar volledige liedjes

FFrits 21 december 2023 07:01

Microsoft's AI-chatbot Copilot kan nu volledige liedjes componeren gebaseerd op slechts één zin. Dankzij een integratie met de GenAI-muziekapp Suno worden tekst, instrumenten en zang in één keer gegenereerd.

Copilot creëert muziek met Suno

Microsoft is continu bezig met het verbeteren en uitbreiden van de mogelijkheden van zijn AI-chatbot Copilot. De nieuwste functie is een perfect voorbeeld van deze inspanningen: het componeren van volledige liedjes op basis van slechts één zin. Dit is mogelijk gemaakt door een integratie met de GenAI-muziekapp Suno, waardoor tekst, instrumenten en zang allemaal tegelijkertijd kunnen worden gegenereerd.

Interactie met muzikale ideeën

De nieuwe functionaliteit van Copilot maakt het mogelijk voor gebruikers om muzikale ideeën tot leven te brengen. Ze kunnen opdrachten invoeren als 'Maak een popliedje over een spannende ontdekking op vakantie' en via de Suno plug-in wordt hun idee omgezet in een compleet liedje, compleet met instrumenten en stemmen.

De investeringen in AI-muziektechnologie door grote techbedrijven nemen steeds meer toe. Google DeepMind bracht onlangs Lyria uit, een AI-muziekmodel en Dream Track, een muziektool voor AI-muziek bij YouTube Shorts. Meta heeft ook verschillende experimenten met AI-muziekgeneratie gepubliceerd, waaronder MusicGen, AudioGen en EnCodec. Dit weerspiegelt de groeiende interesse en investeringen binnen de industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.