AI-cryptomunten schitteren dankzij recente ontwikkelingen

FFrits 20 november 2023 18:17

De cryptomarkt toont tekenen van groei, met kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde cryptomunten die opvallende stijgingen laten zien. Diverse recente gebeurtenissen hebben de aandacht voor AI hernieuwd, wat duidelijk weerspiegeld wordt in de koers van AI-crypto's.

Groeiende interesse in AI-crypto's

De wereld van AI en crypto heeft de laatste tijd verschillende opmerkelijke ontwikkelingen gezien. OpenAI, het bedrijf achter de populaire AI-chatbot ChatGPT, heeft zijn CEO Sam Altman ontslagen. Vervolgens kondigde de CEO van Microsoft, Satya Nadella, aan dat Altman is aangenomen om een nieuw, geavanceerd AI-onderzoeksteam te leiden. Deze en andere gebeurtenissen hebben de aandacht voor AI nieuw leven ingeblazen, wat tot uiting komt in de stijgende koersen van AI-crypto's.

Top AI-crypto's tonen indrukwekkende groei

Fetch.ai, met een stijging van bijna 18 procent, staat op de derde plaats in termen van de grootste stijgers van vandaag binnen de top 100 cryptomunten. Andere AI-munten die sterk stegen zijn Ocean protocol, SingularityNET en Bittensor, die respectievelijk 19,84, 14,43 en 9,25 procent wonnen binnen 24 uur. Uit data van CoinGecko blijkt dat alle AI-gerelateerde cryptomunten samen een waardestijging van 12,2 procent hebben meegemaakt, waardoor de totale marktkapitalisatie op 6,83 miljard dollar komt.

De recente lancering van de Grok-chatbot is niet onopgemerkt gebleven in de crypto-wereld. In korte tijd verschenen er talrijke nieuwe memecoins die allemaal verwijzen naar de nieuwe chatbot. Een van deze tokens, GROK, bleek een scam te zijn. De waarde van deze memecoin steeg in korte tijd met meer dan 30 duizend procent, maar na ontdekking van de oplichterij kreeg de waarde van GROK flinke klappen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.