AI: de gamechanger voor de toekomst van werk

FFrits 18 oktober 2023 19:41

Kunstmatige intelligentie (AI) zal de werkgelegenheid en het baanaanbod drastisch veranderen, volgens experts. In het volgende decennium kan AI 80% van de taken uitvoeren in 80% van de huidige banen.

AI gaat de werkwereld revolutioneren

Experts op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) waarschuwen ons voor de immense veranderingen die op de loer liggen in de wereld van werk. AI heeft het potentieel om de banenmarkt aanzienlijk te transformeren, en we moeten ons daar nu al op voorbereiden.

De impact van AI op het banenaanbod

De Tech Live-conferentie van de Wall Street Journal had een duidelijke focus op AI en de gevolgen voor de banenmarkt. Volgens tech-investeerder Vinod Khosla kan binnen tien jaar AI 80 procent doen van 80 procent van alle banen die we nu kennen. Dit betekent dat bijna iedereen, van huisartsen tot accountants, door de opkomst van AI zal worden beïnvloed.

Khosla gelooft dat de noodzaak om te werken in de nabije toekomst zal verdwijnen, vooral in die landen die AI-technologieën omarmen. Hij suggereert dat er ruimte zal zijn voor een universeel basisinkomen dat een minimumnorm verzekert. Maar OpenAI-topman Sam Altman waarschuwt dat een basisinkomen niet voldoende zal zijn. Volgens hem zullen mensen nog steeds de behoefte voelen om bij te dragen en hun creativiteit te uiten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.