AI en Bitcoin: Een Game-Changer in de Wereld van de Technologie volgens ARK Invest

FFrits 6 september 2023 16:12

ARK Invest CEO, Cathie Wood, ziet een revolutionaire match in de combinatie van kunstmatige intelligentie (AI) en Bitcoin. Ze deelt haar visie op de toekomstige mogelijkheden die deze samenwerking kan opleveren, zoals een volledige transformatie van de industrie en het economische landschap.

Wood's visie op Bitcoin en AI

Als fervent voorstander van crypto en Bitcoin (BTC), ziet Cathie Wood, CEO van ARK Invest, ook enorme potentie in kunstmatige intelligentie (AI). Ze is vooral enthousiast over de mogelijke synergie tussen Bitcoin en AI, waarover ze speculeert op Twitter. Volgens haar kan deze samenwerking verregaande gevolgen hebben, variërend van het transformeren van de manier waarop bedrijven zich organiseren tot het veroorzaken van een kostenreductie en productiviteitsstijging.

ARK's investeringen in AI

Het vertrouwen in de opkomende technologie is sterk bij ARK en het fonds heeft al geïnvesteerd in verschillende AI-aandelen. Ze hebben zelfs een ETF, The ARK Disruptive Innovation ETF, die grotendeels bestaat uit AI-aandelen. Het ETF had in de eerste helft van 2023 een rendement van meer dan 40 procent.

Bitcoin als 'levensbloed' van AI

Arthur Hayes, voormalig CEO van BitMEX, heeft ook gespeculeerd over de combinatie van AI en Bitcoin. In een essay was hij zelfs zo stoutmoedig om te suggereren dat Bitcoin zou kunnen dienen als 'het levensbloed' van AI. Volgens hem is Bitcoin 'alles wat AI nodig heeft om in leven te blijven', omdat het toestemmingloos is, altijd aan staat en schaars is.

Lightning Labs is bezig met het ontwikkelen van manieren waarop AI kan profiteren van het Bitcoin-netwerk. Hoewel de precieze details nog onduidelijk zijn, zal dit waarschijnlijk betekenen dat AI-applicaties in staat zullen zijn om autonoom Bitcoin te bewaren, verzenden en ontvangen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.