AI gaat de liefde en relaties herontwerpen, volgens voormalige Google-topman

FFrits 21 november 2023 17:02

Volgens Mo Gawdat, voormalig Chief Business Officer bij Google X, zal kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort seksrobots ‘levend’ maken. De voormalige Google-topman gelooft dat dit een revolutie zal veroorzaken in de manier waarop liefde en relaties worden ervaren.

AI zal seksrobots 'levend' maken

Voormalig Google topman, Mo Gawdat, is van mening dat de snel vooruitgaande technologie van kunstmatige intelligentie (AI) seksrobots binnenkort levensecht zal maken. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen geloven dat deze seksrobots 'leven'. De technologische vooruitgang maakt dit snel mogelijk.

Met de hulp van AI zal seks voor velen een virtuele ervaring worden. Dit zal een grote impact hebben op de manier waarop mensen liefde en relaties ervaren. Mo Gawdat stelt dat, gezien de manier waarop technologie zich ontwikkelt, het mogelijk zal zijn om deze ervaringen op een realistische manier te simuleren met technologie.

Virtual reality-headset voor seksuele ervaring

Volgens Mo Gawdat is de fysieke ervaring die met seks wordt geassocieerd niet moeilijk te simuleren met behulp van technologie. Hij suggereert dat mensen alleen een Apple Vision Pro of een Quest 3 virtual reality headset nodig zouden hebben om een levensechte seksuele ervaring te simuleren.

Als we een paar jaar verder denken, zullen technologieën zoals Neuralink in staat zijn om directe verbindingen te maken met het zenuwstelsel, waardoor de noodzaak voor een ander menselijk wezen bij seksuele activiteit mogelijk overbodig wordt. Dit zou de manier waarop we seksualiteit en gezelschap ervaren, drastisch kunnen veranderen.

Belang van bewustzijn en echtheid bij AI

Er is een voortdurend debat over het belang van bewustzijn en de echtheid van seksrobots en AI-gegenereerde avatars. Mo Gawdat stelt echter de vraag of het werkelijk belangrijk is, zolang deze entiteiten het bewustzijn zo goed simuleren dat we ervan overtuigd zijn dat ze echt zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.