AI-generatie model: Een influencer die meer verdient dan de meesten

FFrits 27 november 2023 07:01

Aitana, een door AI gegenereerde fitness-influencer, heeft 140.000 volgers op Instagram en verdient aardig haar eigen brood. Gecreëerd door het Spaanse ontwerpbureau The Clueless, heeft ze het bedrijf geholpen hun bedrijfsmodel te transformeren en te floreren.

Aitana: een winstgevende AI-gegenereerde influencer

Aitana, een virtueel model gegenereerd met behulp van kunstmatige intelligentie, heeft een schare volgers op Instagram van 140.000 personen, die haar meer dan gemiddeld laten verdienen. Ondanks het feit dat Aitana niet echt bestaat, genereert ze maandelijks tussen 4000 en 12000 euro voor The Clueless, het Spaanse ontwerpbureau dat haar creëerde.

Onbetrouwbare influencers leiden tot de geboorte van Aitana

Rubén Cruz, eigenaar van The Clueless, en zijn team kwamen op het idee om Aitana te creëren nadat ze geconfronteerd werden met de onstabiliteit van influencers met wie ze samenwerkten. Deze influencers kwamen vaak niet of te laat opdagen voor projecten, wat resulteerde in financieel verlies voor het bureau. Aitana, met haar opvallende roze haar, fit lichaam en voorliefde voor mannelijke hobby's zoals games, werd snel populair.

Ondanks de duidelijke disclaimer op de Instagram-pagina van Aitana dat ze een product is van kunstmatige intelligentie, tonen veel reacties aan dat een aanzienlijk deel van haar volgers, vooral mannen, zich niet bewust zijn van haar digitale natuur. Aitana ontvangt zelfs privéberichten, soms van beroemdheden die haar niet als een AI-model herkennen.

Aitana transformeert bedrijfsmodel The Clueless

Het succes van Aitana heeft The Clueless gedwongen haar bedrijfsstrategie te herzien. Dankzij Aitana kon het bedrijf zich ontdoen van de afhankelijkheid van onbetrouwbare mensen met grote ego's. Bovendien is The Clueless al aan een tweede AI-model begonnen, Maia genaamd, die al ongeveer 6000 volgers heeft kunnen verzamelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.