AI: Het geheime wapen van Albert Heijn tegen voedselverspilling

FFrits 6 oktober 2023 12:06

Albert Heijn zet kunstmatige intelligentie (AI) in om voedselverspilling tegen te gaan. Met meer dan 1.000 winkels en meer dan 15 miljoen verschillende schappen per dag, is AI een cruciaal onderdeel van hun strategie geworden.

AI: Een tool tegen voedselverspilling

Volgens Noortje van Genugten, Director Analytics & Data Science bij Albert Heijn, speelt AI een cruciale rol in hun missie om beter eten bereikbaar te maken voor iedereen en om voedselverspilling tegen te gaan. Met meer dan 1.000 winkels en 15,000 artikelen per winkel, wat leidt tot 15 miljoen verschillende schappen per dag, is het van cruciaal belang dat alles in goede banen wordt geleid. AI helpt hen daarbij enorm.

AI voor efficiënte bedrijfsvoering

Het gebruik van AI helpt Albert Heijn bij het beheersen van hun enorme assortiment en talrijke operaties. Door patronen te herkennen en te anticiperen op mogelijke problemen, wordt alles soepel en efficiënt beheerd, wat uiteindelijk leidt tot minder voedselverspilling. Dit komt niet alleen het bedrijf ten goede, maar ook de klanten en het milieu.

De nieuwe serie 'Cybersessies AI' van RTL Z, in samenwerking met Kickstart AI, belicht de positieve kanten van artificial intelligence. Hierin krijgen kijkers een beeld van hoe AI momenteel wordt ingezet in verschillende bedrijven, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en waar de kansen voor de toekomst liggen. In één van de afleveringen wordt bijvoorbeeld ingegaan op het gebruik van AI bij Albert Heijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.