AI in de muziekwereld: Kai Merckx's zomersingle gecreëerd met kunstmatige intelligentie

FFrits 10 augustus 2023 17:53

De Zeeuwse radio-DJ Kai Merckx maakt indruk in de muziekwereld met een nieuwe zomersingle, gecreëerd met kunstmatige intelligentie. De single, 'Wat Zijn We Lekker Weg', ging in première op Qmusic, het radiostation waar Kai al jaren werkt.

Zomersingle gemaakt met AI en luisteraarsinput

In een spannende nieuwe ontwikkeling in de muziekwereld heeft de Zeeuwse radio-DJ en presentator Kai Merckx gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om een zomersingle te creëren. De track, getiteld 'Wat Zijn We Lekker Weg', is niet alleen het product van AI, maar ook van de inbreng van de luisteraars van Qmusic. Samen met AI hebben de luisteraars bijgedragen aan de inhoud van het nummer, wat resulteert in een unieke blend van menselijke creativiteit en technologische innovatie.

AI-gecreëerde muziekvideo met virtuele Kai

Bij de release van 'Wat Zijn We Lekker Weg' hoort ook een muziekvideo, die, net als het lied zelf, is gemaakt met behulp van AI. In deze video zien we een virtuele versie van Kai, wat de grenzen van traditionele muziekvideo's verlegt. Het toont aan dat kunstmatige intelligentie niet alleen kan bijdragen aan de creatie van muziek, maar ook aan de visuele aspecten die bij de muziek horen.

Kai Merckx, geboren in 1991 en opgegroeid in Sint Jansteen, heeft een indrukwekkende carrière bij Qmusic. Hij begon negen jaar geleden met een radioprogramma in de nacht, presenteerde vervolgens een avondshow van 19.00 tot 22.00 uur doordeweeks, en deze zomer is hij ook in de ochtend te horen als vervanger van het presentatieduo Mattie en Marieke. Zijn ervaring en passie voor radio maken zijn duik in AI-muziekcreatie des te fascinerender.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.