AI in Microsoft Paint: de integratie van DALL-E in Windows 11

FFrits 28 november 2023 23:01

Microsoft breidt de AI-functionaliteit van Paint uit naar meer Windows 11-gebruikers door DALL-E te integreren, een AI-model ontwikkeld door OpenAI. Deze tool kan afbeeldingen genereren op basis van tekst.

AI-functionaliteit in Paint zonder Benelux

Microsoft heeft aangekondigd dat het de kunstmatige intelligentie (AI) functionaliteit van Paint naar meer Windows 11-gebruikers zal brengen. Dit doen ze door DALL-E te integreren, een AI-model ontwikkeld door OpenAI. Dit model kan afbeeldingen genereren op basis van tekst. Hoewel dit beschikbaar zal zijn voor gebruikers in verschillende landen, blijkt de Benelux voorlopig nog niet aan de beurt te zijn.

Tekstprompts voor afbeeldingscreatie

Gebruikers die in aanmerking komen voor de nieuwe AI-functie in Paint, hebben de optie om de 'Cocreator' knop te gebruiken. Het enige wat ze hoeven te doen is een prompt invullen in het tekstvak en een stijl aangeven. Na het selecteren van de 'Maken' knop, zal Cocreator verschillende afbeeldingen genereren om uit te kiezen.

Onzekerheid over 'Cocreatortegoed'

Volgens een supportpagina van het bedrijf is er één 'Cocreatortegoed' nodig per gegenereerde afbeelding. Gebruikers krijgen 50 credits wanneer ze inloggen met een Microsoft-account en lid worden van Cocreator. Het is op dit moment echter nog onduidelijk hoe deze credits kunnen worden bijgevuld.

Dezelfde supportpagina geeft aan dat de ondersteuning op dit moment beperkt is tot de Engelse taal in de VS, het VK, Frankrijk, Australië, Canada, Italië en Duitsland. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst via het Cocreator-menu dat alvast in Paint wordt weergegeven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.