AI krijgt een testrit in de Formule 1 bij de GP van Abu Dhabi

FFrits 23 november 2023 23:46

Bij de komende Grand Prix van Abu Dhabi zal de Formule 1-organisatie gaan experimenteren met kunstmatige intelligentie (AI), in de hoop coureurs die buiten de baan rijden beter te kunnen controleren.

AI ter controle van 'tracklimits'

De Formule 1 wil de effectiviteit van kunstmatige intelligentie op de proef stellen bij de komende GP van Abu Dhabi. De AI zal ingezet worden om te controleren of coureurs buiten de baan rijden. Dit experiment is in het leven geroepen na klachten over de lange duur voordat straffen werden toegedeeld voor het overschrijden van de 'tracklimits'.

Het gebruik van AI kan de Formule 1 organisatie helpen bij het verminderen van de benodigde menskracht. Bovendien kan door de AI sneller en efficiënter beslissingen worden genomen over eventuele overtredingen. Voorheen gaven stewards aan dat het hen vaak niet lukte om tijdig overtredingen te bestraffen.

Samenspel van AI en menselijke beoordeling

De geïmplementeerde AI-technologie in de Formule 1 zal werken door het analyseren van camerabeelden. De technologie zal alert zijn op mogelijke overschrijdingen van de tracklimits. Vervolgens zal een menselijke beoordeling plaatsvinden om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van een overtreding.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.