AI onthult verborgen ziekte-indicatoren in MRI-scans die artsen kunnen missen

FFrits 30 juli 2023 03:11

Twinn Health, een Britse startup in de gezondheidstechnologie, heeft een AI-platform onthuld dat MRI-scans analyseert voor vroege ziekte-detectie. De aanpak belooft verbeterde besluitvorming in ziekte diagnose en behandeling, met bijzondere aandacht voor levensduur en preventieve gezondheidszorg.

AI-platform voor vroege ziekte-detectie

Twinn Health, een innovatieve Britse startup in de gezondheidstechnologie, heeft een geavanceerd AI-platform onthuld dat de mogelijkheid heeft om MRI-scans te analyseren op vroege tekenen van ziekte. Met behulp van beeldvormende biomarkers, belooft het bedrijf een verbeterde besluitvorming bij het diagnosticeren en behandelen van diverse ziekten. Dit technologische doorbraak kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezondheidszorg, vooral in termen van vroege opsporing en preventie van ziekten.

Detectie van metabole ziekten met AI

Twinn Health gebruikt de kracht van zowel AI als MRI-technologie om een nieuwe gezondheidszorg te pionieren, die zich richt op vroegtijdige detectie en beheer van leeftijdsgerelateerde ziekten. Het bedrijf focust zich in het bijzonder op metabole ziekten - een combinatie van diabetes, hoge bloeddruk, en obesitas - omdat deze aandoeningen de vatbaarheid van patiënten voor ernstige gezondheidsproblemen zoals hartziekten en beroertes vergroten. Het AI-platform van Twinn scant MRI-beelden op mogelijk schadelijke verborgen vetophopingen rond organen, een cruciale indicator van hartziekten, zelfs bij gezonde individuen.

Een van de meest opmerkelijke prestaties van Twinn Health is de ontwikkeling van een gepatenteerd AI-model dat metabole disfunctie tot wel vijf jaar van tevoren kan voorspellen. Dit vermogen om vroegtijdige waarschuwingen te geven voor potentieel levensbedreigende aandoeningen markeert een grote stap vooruit in de preventieve gezondheidszorg. Momenteel richt het bedrijf zich op het verkrijgen van goedkeuring van de FDA (Food and Drug Administration) om deze technologie op de Amerikaanse markt te introduceren.

Expansieplannen van Twinn Health

Terwijl Twinn Health zich voorbereidt op verdere groei, zoekt het bedrijf nu naar extra financiering om haar reikwijdte uit te breiden naar andere ziektepaden. Dit toont de voortdurende inzet van het bedrijf voor het verbeteren van de levensduur en het voorkomen van ziekten. Met haar innovatieve technologie en ambitieuze groeiplannen presenteert Twinn Health zich als een dynamische speler in de gezondheidstechnologie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.