AI spoort ondergewaardeerde aandelen op: Honeywell, Leidos Holdings en Goldman Sachs

FFrits 28 september 2023 10:02

Kunstmatige intelligentie (AI) kan een waardevolle tool zijn voor beleggers. Het AI-systeem TradeSmith heeft onlangs drie 'blue chip' aandelen geïdentificeerd die volgens de analyse momenteel ondergewaardeerd zijn: Honeywell, Leidos Holdings en Goldman Sachs. Hier is een samenvatting van de conclusies van het artikel.

Belang van timing in de aandelenmarkt

Het is een bekend gezegde onder beleggers: 'time in the market is belangrijker dan timing the market'. Toch zijn er gevallen waarin het juiste moment van aankoop een aanzienlijk verschil kan maken in de uiteindelijke opbrengst van een investering. Bijvoorbeeld, wie in 2008 of tijdens de coronakrach van 2020 begon te kopen, heeft nu een mooie winst gemaakt. Echter, wie zijn aandelen op het verkeerde moment koopt, kan het rendement beperkt zien tot slechts 5% tot 15% per jaar.

AI in de aandelenmarkt

Kunstmatige intelligentie kan ons misschien helpen om de markt beter te timen. Systemen zoals TradeSmith gebruiken AI om patronen in aandelenkoersen te identificeren en te voorspellen hoe deze zich in de toekomst zullen ontwikkelen. Recent heeft TradeSmith een aantal aandelen van robuuste bedrijven geïdentificeerd die volgens hun analyse op dit moment ondergewaardeerd zijn. Het is interessant om te volgen of deze voorspellingen uitkomen.

TradeSmith heeft drie 'blue chip' aandelen geïdentificeerd die momenteel waarschijnlijk ondergewaardeerd zijn: Honeywell, een industriegigant waarvan de aandelen recent zijn gedaald; Leidos Holdings, een defensiespecialist die consequent een rendement op eigen vermogen van 20% behaalt; en Goldman Sachs, een bank die heeft geleden onder een trage IPO-markt maar die tekenen van herstel begint te tonen. Het is de moeite waard om deze aandelen in de gaten te houden voor mogelijke investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.