AI stemklon van David Attenborough voorziet je leven van commentaar

FFrits 18 november 2023 18:16

Een developer heeft een AI-kloon van de stem van documentairemaker David Attenborough gecreëerd die commentaar levert op de gebruiker zijn leven. Uitgerust met een AI-script en stemtools, genereert deze kloon live commentaar met de karakteristieke stijl van Attenborough.

AI-kloonstem van David Attenborough

In een indrukwekkende prestatie heeft een programmeur een AI-kloon van de stem van David Attenborough, bekend als de stem van de Britse natuurdocumentaires, gemaakt. Deze AI stemklon levert op karakteristieke Attenborough-wijze commentaar op het leven van de programmeur, bijna alsof hij de ster is in een van de beroemde BBC-programma's. Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alleen de stem AI-gegenereerd is; ook het script wordt on-the-fly gecreëerd, waardoor de berichten ter plekke worden aangepast aan de omstandigheden.

Technologie achter de AI-klon

De technologie die deze opmerkelijke AI-mogelijkheid aanstuurt, omvat het GPT-4-vision-model en de stemtools van Elevenlabs. Een Python-script, geschreven door de ontwikkelaar, maakt elke vijf seconden een foto via de webcam en stuurt deze naar GPT-4-vision. Dit model kan de afbeeldingen verwerken en op basis van de prompt de situatie beschrijven in de stijl van Attenborough. Deze tekst wordt vervolgens door een AI-stemmodel van ElevenLabs verwerkt, dat is getraind met audio van Attenborough, waardoor de commentaar bijna in real-time wordt geleverd.

Nieuwsgierige geesten kunnen de technologie zelf onderzoeken, omdat de programmeur het Python-script heeft gepubliceerd op Github. Dit betekent dat iedereen die geïnteresseerd is, en in bezit is van de nodige API-tokens van ElevenLabs en OpenAI, zijn eigen David Attenborough-voice-over kan creëren. Hoewel het proces technisch gezien toegankelijk is, moet worden opgemerkt dat het niet gratis is, aangezien de benodigde API-tokens aangeschaft moeten worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.