AI stroomlijnt bedrijfsvoering: Bird schrapt 20% van het personeel

FFrits 6 maart 2024 07:01

Het Amsterdamse techbedrijf Bird, één van de waardevolste Nederlandse technologiebedrijven, heeft vorige week 90 van de 450 werknemers ontslagen. Door de toenemende automatisering kan het bedrijf met minder mensen meer doen, aldus CEO Robert Vis.

Automatisering leidt tot ontslagen

Het gebruik van kunstmatige intelligentie en automatisering heeft een significant effect op de arbeidscultuur binnen techbedrijven, zichtbaar bij Bird. Het bedrijf nam de beslissing om 90 van hun 450 medewerkers te ontslaan. Dit werd gecommuniceerd door CEO Robert Vis, die aangaf dat het bedrijf door automatisering meer kan doen met minder mensen.

Bird blijft winstgevend ondanks ontslagen

Ondanks de recente ontslagen blijft Bird een winstgevend bedrijf. Met een indrukwekkende omzet van 582 miljoen euro in het afgelopen jaar, blijft het bedrijf groeien. Dit toont aan dat, ondanks de uitdagingen en veranderingen veroorzaakt door automatisering, Bird financieel gezond blijft.

AI ondersteunt kostenbesparingen en efficiëntie

De positieve impact van AI op Bird's bedrijfsvoering is duidelijk zichtbaar. De technologie heeft niet alleen geholpen om de operaties te stroomlijnen, maar heeft ook bijgedragen aan aanzienlijke kostenbesparingen. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om de tarieven voor sms- en WhatsApp-berichten die klanten via het Bird-systeem versturen, te verlagen met percentages tussen de 40 en 90 procent.

Het lijkt erop dat de ontslagen bij Bird onderdeel zijn van een groter, strategisch plan. De geruchten doen de ronde dat Bird een nieuwe investeringsronde voorbereidt, mogelijk met het doel de concurrent Twilio over te nemen. CEO Robert Vis heeft al aangegeven op zoek te zijn naar bedrijven om over te nemen, waarbij hij zich specifiek heeft gericht op bedrijven met een banklicentie en een omzet tussen de 0 en 5 miljoen euro.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.