AI te lijf tegen cryptofraude: 100.000 oplichters ontmaskerd

FFrits 12 augustus 2023 23:46

Een team van The State University of California heeft een AI-systeem ontwikkeld dat succesvol strijdt tegen cryptofraude, met 100.000 ontmaskerde oplichters als resultaat. Het systeem, GiveawayScamHunter, identificeert scammers op social media via AI-technologie en natural language processing.

GiveawayScamHunter ontmaskert duizenden oplichters

Het AI-systeem genaamd GiveawayScamHunter heeft het afgelopen jaar bewezen zeer effectief te zijn in het ontmaskeren van crypto-oplichters op social media. Met behulp van kunstmatige intelligentie en natural language processing, was het team in staat om bijna 100 duizend crypto scams op het social media platform Twitter te identificeren. Hierbij leerde het systeem specifieke taalpatronen en uitdrukkingen te herkennen die vaak voorkomen in oplichtingsberichten.

Na het succes van GiveawayScamHunter, heeft het team de strijd tegen crypto-oplichting nog een stap verder gebracht. Ze zijn erin geslaagd om 327 websites plat te leggen die gelinkt waren aan de opgelichte scams. Dit toont aan dat de strijd tegen crypto-oplichting niet alleen op social media plaatsvindt, maar ook daarbuiten. Het is een breed en complex probleem dat zowel online als offline aangepakt moet worden.

Veel werk aan de winkel tegen crypto-oplichting

Hoewel GiveawayScamHunter succesvol is in het ontmaskeren van scams, laat het project ook zien hoeveel werk er nog te doen is. De crypto-industrie is nog steeds relatief jong en het probleem van oplichting is nog steeds aanwezig. Projecten zoals GiveawayScamHunter tonen aan dat er nog veel winst te behalen is in het bestrijden van deze malafide praktijken. We moeten ons ook realiseren dat we momenteel in een relatief rustige periode zitten met betrekking tot crypto. Als de crypto markt in de toekomst weer aantrekt, is de kans groot dat de activiteit van oplichters ook weer toeneemt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.