AI-tool van HeyGen dreigt vertalers en stemacteurs te vervangen

FFrits 13 september 2023 11:47

De AI-tool van HeyGen, die in staat is om mensen perfect te dubben in verschillende talen, kan een bedreiging vormen voor de jobs van vertalers en stemacteurs. De tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de stem en accent van een persoon aan te passen aan de gekozen taal en zorgt voor perfecte lipsynchronisatie.

AI-bedreiging voor de arbeidsmarkt

De opkomst van kunstmatige intelligentie zorgt voor een aanzienlijke verschuiving in de arbeidsmarkt. Met AI die steeds meer taken op zich kan nemen, is er de angst dat bepaalde banen - zoals die van vertalers en stemacteurs - overbodig kunnen worden. Doordat AI taken sneller en nauwkeuriger kan uitvoeren, kunnen bedrijven deze technologie inzetten om kosten te besparen.

HeyGen's AI-tool dubt perfect

De nieuwste tool van HeyGen, een platform voor het maken van video's, heeft een indrukwekkende nieuwe functie. De tool kan een persoon in een dozijn talen dubben en aanpassen aan het accent van de gekozen taal. Dit resulteert in een perfecte lipsynchronisatie, wat bijdraagt aan een realistisch ogende video. De technologie achter deze tool is een voorbeeld van hoe AI kan worden ingezet om processen efficiënter en effectiever te maken.

Het gebruik van de AI-tool is vrij eenvoudig. Alles wat nodig is, is een video van 30 seconden, die vervolgens kan worden omgezet naar een andere taal. De video moet echter wel in het mp4-, QuickTime- of webm-formaat zijn en mag niet langer zijn dan 5 minuten. Dit toont de kracht van de AI-technologie, maar ook de beperkingen ervan. Toch is dit een stap in de goede richting.

Ondanks de indrukwekkende technologie en het potentieel voor kostenbesparingen, kan deze ontwikkeling leiden tot onrust onder professionals zoals stemacteurs en vertalers. Ze kunnen zich bedreigd voelen door de technologie die hun vaardigheden en expertise mogelijk overbodig maakt. Deze zorg kan zich ook uitbreiden naar andere sectoren waar AI kan worden ingezet.

Toekomstige implicaties van AI-tools

De AI-tool van HeyGen bevindt zich momenteel nog in een experimenteel stadium, wat betekent dat we de volledige impact ervan nog niet kunnen inschatten. Desalniettemin zijn de implicaties duidelijk. Als dit soort AI-technologie zich verder ontwikkelt, kan het economisch voordelig zijn voor bedrijven om deze tools te gebruiken. Het is daarom belangrijk om na te denken over de mogelijke consequenties en om ons hierop voor te bereiden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.