Alibaba zet Meta's AI-model Llama in voor softwareontwikkeling

FFrits 26 juli 2023 12:52

De cloud computing dienst van Alibaba maakt gebruik van Meta's kunstmatige intelligentie model Llama voor het ontwikkelen van nieuwe software. Hiermee wordt Alibaba het eerste Chinese bedrijf dat gebruik maakt van Meta's open-source AI-model Llama.

Llama 2 oplossing ingezet door Alibaba

Alibaba's cloud computing tak heeft een Llama 2-gebaseerde oplossing geïmplementeerd. Deze oplossing stelt bedrijven in staat om software en tools te ontwikkelen met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit is aangekondigd via een officiële verklaring op het WeChat-account van Alibaba Cloud. Met deze stap wordt Alibaba het eerste Chinese bedrijf dat gebruikmaakt van Meta's AI-model Llama voor nulkosten softwareontwikkeling.

Llama2: een gratis service van Meta

Llama2, een model van Meta, werd in juli 2023 gelanceerd als een gratis service. Dit model concurreert met vroege spelers zoals OpenAI's ChatGPT en Google Bard. Meta heeft aangegeven dat Llama2 gratis beschikbaar zal zijn voor bedrijven met minder dan 700 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Dit is onderdeel van Meta's open benadering om bredere toegang tot fundamentele AI-technologie te bieden.

Alibaba Cloud om Llama 2's taalmodel te benutten

Alibaba Cloud is van plan om een van de prominente cloud computing services te worden die gebruik zal maken van het grote taalmodel van Llama 2. Dit omvat bekende services zoals Amazon Web Service (AWS). Deze stap komt na de actie van de Verenigde Staten om de verkoop van bepaalde AI-verwerkingshardware chipsets te beperken, omdat het land een concurrentievoordeel wil behouden op het gebied van snel ontwikkelende AI-tools.

De integratie van Meta's nieuwe AI-model zou een kans kunnen bieden om de relaties met China te herstellen. Sinds 2009 is Meta's Facebook, samen met andere westerse sociale media en contentplatforms zoals Twitter en YouTube, verboden in China. De implementatie van het Llama 2-model kan dus fungeren als een mogelijke brug tussen de bedrijven en de Chinese markt.

Het is momenteel nog onduidelijk wat de precieze details zijn van de integratie van het Llama 2-model. Er is tot dusver geen reactie gekomen van zowel Alibaba Cloud als Meta. Dit laat ruimte voor speculatie en verder onderzoek naar hoe deze samenwerking in de praktijk zal worden gebracht en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.