Alibaba's nieuwe CEO ziet toekomst in AI en open cloud

FFrits 27 november 2023 13:01

Alibaba's nieuwe CEO, Eddie Wu, wil het bedrijf de komende jaren transformeren met behulp van AI en cloud computing. Hij streeft ernaar om het rendement op het geïnvesteerde kapitaal naar een dubbelcijferig percentage te verhogen.

Eddie Wu's ambitieuze plannen

Eddie Wu, de nieuwe CEO van Alibaba, heeft grote plannen. Hij is van plan om het rendement op het geïnvesteerde kapitaal in de komende paar jaar naar een dubbelcijferig percentage te verhogen. Dit plan zal hij realiseren door gebruik te maken van de convergentie van AI en cloud computing, twee technologieën die elkaar perfect aanvullen en de mogelijkheid bieden om het internetplatform van Alibaba naar een hoger niveau te tillen.

Om te kunnen inspelen op de snelle technologische ontwikkelingen, met name op het gebied van AI, heeft Wu een drieledige strategie uitgestippeld. Hij wil Alibaba transformeren in technologie-gedreven internetplatforms, AI-gedreven technologiebedrijven en een wereldwijd handelsnetwerk. Met deze strategie wil hij ervoor zorgen dat Alibaba op de voorgrond blijft in de constant veranderende technologische wereld.

AI als kern van de strategie

AI is een integraal onderdeel van de strategie voor verschillende onderdelen van Alibaba, waaronder Taobao Tmall, Cloud Intelligence, Alibaba International Digital Commerce, Cainiao, Local Services en Digital Media en Entertainment. In het bijzonder wil Wu 'de meest open cloud in het AI-tijdperk' bouwen met Cloud Intelligence. Dit illustreert hoe intrinsiek AI is in de toekomstige plannen van het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.