Alphabets tweede kwartaalresultaten: een blik op de nieuwste ontwikkelingen in AI

FFrits 24 juli 2023 23:16

Alphabet Inc staat op het punt om de resultaten van het tweede kwartaal te publiceren. Beleggers zullen vooral geïnteresseerd zijn in de strategie van het bedrijf omtrent kunstmatige intelligentie (AI), gezien de groeiende concurrentie in deze sector.

Verwachte winst per aandeel van Alphabet

Analisten voorspellen dat Alphabet Inc in het tweede kwartaal een winst per aandeel van $1,34 zal rapporteren. Dit zou een aanzienlijke stijging betekenen van meer dan 10%. Alphabet heeft in het verleden 50% van de tijd de EPS-ramingen overtroffen en 75% van de tijd de omzetramingen overtroffen. Het aandeel is dit jaar al bijna 36% gestegen.

Google's stap naar generatieve AI

Google heeft een stap gezet in de wereld van Generative AI, een beweging die volgt op de lancering van Microsoft-backed OpenAI's ChatGPT in november. Sindsdien heeft Google zijn eigen chatbot genaamd Bard uitgebracht en AI-reinvention op de voorgrond geplaatst van zijn I/O developer conferentie in mei. Echter, de toenemende concurrentie en nieuwe AI-aanbiedingen hebben Google geen andere keuze gelaten dan te reageren op recente ontwikkelingen die zijn marktdominantie kunnen bedreigen.

Verwachte groei voor Google Cloud

Google Cloud wordt verwacht een flinke boost te krijgen, met een voorspelde omzetstijging van 24,7% tot $7,8 miljard. Dit zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de winst van Google. Volgens The Asian Investor van Seeking Alpha zou een stabilisatie van advertentie-inkomsten in combinatie met een constante groei van de omzet van de Cloud-business kunnen leiden tot een beter dan verwacht winstrapport voor Google.

Op dit moment worden de aandelen van Alphabet gewaardeerd met een price-to-earnings ratio van 20X en een price-to-revenue ratio van 4.7X. Hiermee is Alphabet het goedkoopste aandeel van de FAANG-bedrijven op basis van inkomsten en het op een na goedkoopste op basis van omzet. Dit maakt het een aantrekkelijke investeringsoptie voor veel beleggers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.