Amazon investeert in AI-startup Anthropic

FFrits 27 oktober 2023 18:46

Amazon heeft een grote stap gezet om zijn achterstand in AI-mogelijkheden te verkleinen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de AI-startup Anthropic, waardoor het toegang heeft tot een schat aan deskundige kennis.

Sterke groei van Amazon's e-commercetak

De recente financiële cijfers van Amazon overtroffen de verwachtingen, voornamelijk dankzij de indrukwekkende prestaties van de e-commercetak van het bedrijf. De groei in dit segment overtrof zelfs die van Amazon Web Services (AWS), dat enigszins matig presteerde.

Ondanks de robuuste algemene resultaten van Amazon, is er een gebied waar het bedrijf achterloopt op zijn rivalen: cloudgroei. Zowel Microsoft als Alphabet, het moederbedrijf van Google, hebben sneller groeiende clouddiensten gerapporteerd dan Amazon.

Amazon zet in op AI via Anthropic

In een poging zijn AI-capaciteiten te verbeteren, heeft Amazon geïnvesteerd in Anthropic, een AI-startup. Door deze investering heeft Amazon toegang gekregen tot de expertise en kennis van deze veelbelovende startup, waardoor het zijn AI-mogelijkheden verder kan ontwikkelen en verfijnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.