Amazon investeert miljarden in AI-start-up Anthropic

FFrits 25 september 2023 11:12

Internet gigant Amazon kondigt een investering aan tot 4 miljard dollar in de kunstmatige intelligentie start-up Anthropic, waarmee het een minderheidsbelang verkrijgt en toegang krijgt tot de AI-technologie van het bedrijf.

Miljardeninvestering door Amazon in AI-technologie

De recente investering door Amazon in Anthropic, een start-up die zich richt op kunstmatige intelligentie, is een duidelijk signaal van de internetreus om zijn positie in de AI-industrie te versterken. Amazon pompt maar liefst 4 miljard dollar in de start-up en krijgt in ruil een minderheidsbelang in Anthropic en de mogelijkheid om de AI-technologie van het bedrijf te gebruiken. Deze investering toont de groeiende interesse van grote tech-ondernemingen in AI en de mogelijke toepassingen ervan.

Toegang tot AWS-resources voor Anthropic

De deal is echter niet alleen gunstig voor Amazon. Anthropic krijgt door de investering niet alleen een aanzienlijke financiële boost, maar ook toegang tot de datacenters en de zelfontworpen computerchips van Amazon Web Services (AWS) om hun AI-modellen te trainen. Dit biedt Anthropic de mogelijkheid om sneller en efficiënter AI-oplossingen te ontwikkelen, wat de groei en innovatie binnen het bedrijf kan versnellen.

Hoewel Amazon Web Services (AWS) de wereldleider is op het gebied van clouddiensten en dataopslag, heeft het bedrijf moeite om bij te blijven op het gebied van AI-modellen die tekst of beelden kunnen genereren. Deze investering in Anthropic kan helpen om deze achterstand in te halen en hun aanbod op het gebied van AI uit te breiden.

Sterke ondersteuning voor Anthropic vanuit de tech-industrie

Anthropic is geen onbekende in de wereld van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is opgericht door voormalige medewerkers van OpenAI en heeft al aanzienlijke investeringen ontvangen, waaronder ruim 1 miljard dollar van verschillende investeerders zoals het internetconcern Google. Deze sterke steun van prominente tech-bedrijven benadrukt het potentieel dat Anthropic heeft in de AI-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.