AMD wil de AI revolutie technisch en ethisch ondersteunen: Een blik op GITEX

FFrits 21 oktober 2023 07:01

Tijdens de recente GITEX-techshow in Dubai heeft AMD zijn visie op de AI-revolutie gedeeld. Het bedrijf wil niet alleen technische oplossingen bieden, maar ook ethische richtlijnen helpen vormen. Het evenement bood inzicht in hoe AMD de AI-trends ziet en hoe het bedrijf zich inzet om deze in goede banen te leiden.

AMD op de voorgrond bij GITEX-techshow

De GITEX-techshow in Dubai staat bekend als een cruciaal evenement voor technologieliefhebbers en bedrijven. Tijdens dit evenement was ook AMD aanwezig, een merk dat een sleutelpositie inneemt in de technologische transformatie die AI teweegbrengt. Ondernemingen en organisaties worden uitgedaagd door de voortdurende veranderingen, en AMD helpt hen bij het navigeren door deze nieuwe realiteit. Dit doen ze onder andere met hun Epyc-processors, die de basis vormen voor veel AI-workloads op servers.

Volgens Zaid Ghattas, senior Manager Commercial Sales UAE bij AMD, is de vraag naar AI in de cloud en in datacenters, maar ook op desktops en laptops, sterk aan het toenemen. Het bedrijf speelt hierop in met Ryzen AI. Dit systeem is ontworpen om de toepassing van AI op persoonlijke computers te versnellen, zodat gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van AI in hun dagelijkse leven.

AMD biedt meer dan alleen krachtige processors. Het bedrijf levert ook de bijpassende architectuur om ervoor te zorgen dat de AI-workloads efficiënt worden uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is de Epyc-processor, die zo krachtig is dat hij vier servers kan vervangen. Hierdoor kunnen racks met twintig servers vervangen worden door slechts vier servers. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten en een lager stroomverbruik, waardoor de totale kosten aanzienlijk kunnen dalen.

Data opslag en AI-workloads: een groeiend debat

Het beleid in het Midden-Oosten vereist sterke regulering, wat betekent dat veel data in eigen datacenters moet worden bewaard. Deze situatie is vergelijkbaar in Europa, waar bedrijven en beleidsmakers steeds meer nadenken over de beste plaats om AI-workloads uit te voeren. De optimale oplossing kan variëren van eigen servers in een datacenter, naar de cloud of een combinatie van beide. Het is echter een complexe beslissing waar veel cio’s en beleidsmakers nog steeds over debatteren.

AMD: Focus op ethiek in de AI revolutie

AMD erkent dat de snelle ontwikkeling van AI niet alleen technische, maar ook ethische uitdagingen met zich meebrengt. Daarom is het bedrijf actief betrokken bij het vormgeven van ethische richtlijnen voor AI. AMD's inzet is erop gericht om ervoor te zorgen dat de AI-revolutie niet alleen technologisch, maar ook ethisch op de juiste manier wordt begeleid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.