AMD ziet groei in AI-chipmarkt ondanks uitvoerbeperkingen

FFrits 4 augustus 2023 11:10

AMD ziet een groeiende kans in de export van AI-chips die niet onder uitvoerbeperkingen vallen. Dit komt door de stijgende vraag en het gebrek aan concurrerende producten van Nvidia. AMD verwacht ook voordelen uit de Chinese markt te halen door producten te ontwikkelen die voldoen aan de exportrestricties.

Groeiende interesse in AI stuwt innovatie

Tijdens de recente bekendmaking van financiële resultaten heeft AMD naast de nieuwe RX 7000-serie videokaarten ook het belang van AI-accelerators in de schijnwerpers gezet. Dit komt voort uit de zevenvoudige toename van de interesse in AI in het afgelopen kwartaal, wat de druk op AMD verhoogt om krachtigere processors voor AI-taken te ontwikkelen.

AMD profiteert van Nvidia tekorten

Het tekort aan Nvidia AI-chips heeft geleid tot hogere prijzen en langere wachttijden. Deze omstandigheid biedt AMD een gunstige gelegenheid om hun marktaandeel te vergroten door de productie van hun Instinct MI300-gpu, die gepland staat voor release in het vierde kwartaal, op te voeren.

China: een kansrijk terrein voor AMD

Ondanks de exportbeperkingen ziet AMD mogelijkheden in de Chinese markt, die een grote vraag heeft naar AI-gerelateerde producten. AMD overweegt nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de door de VS opgelegde exportrestricties, om zo een sterkere positie in deze groeiende markt te bereiken.

Niet alleen AMD ziet kansen in de Chinese markt. Ook Nvidia heeft aanpassingen gedaan aan hun gpu's, zoals het verlagen van de gpu-interconnect bandbreedte naar 400GB/s voor zijn A100 en H100 gpu's, en deze onder nieuwe namen op de Chinese markt gebracht. Intel heeft vergelijkbare stappen genomen met hun 'Max 1350'-gpu, die speciaal voor de Chinese markt is aangepast en uitgebracht als 'Max 1450'.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.