Amsterdamse start-up Orquesta ontvangt omvangrijke investering voor AI-metaplatform

FFrits 2 oktober 2023 12:01

Mollie-topmannen Adriaan Mol en Koen Köppen, samen met andere investeerders, investeren €800.000 in de Amsterdamse AI-start-up Orquesta. Het bedrijf ontwikkelt een AI-metaplatform voor Large Language Models (LLM's) en plant een lancering volgende maand.

Aanzienlijke investering in Orquesta

Adriaan Mol en Koen Köppen, bekende figuren in de Nederlandse tech-wereld vanwege hun leidende rollen bij Mollie, hebben samen met enkele andere investeerders €800.000 geïnvesteerd in Orquesta. Deze start-up in Amsterdam ontwikkelt een AI-metaplatform dat een belangrijke rol kan spelen in de wereld van softwareontwikkeling en procesautomatisering.

Orquesta's innovatieve AI-metaplatform

Orquesta is van plan volgende maand live te gaan met hun AI-metaplatform, dat specifiek ontworpen is voor Large Language Models (LLM's). Dit innovatieve platform stelt IT-ontwikkelaars en procesautomatiseerders in staat om met verschillende LLM's te werken en deze te integreren met bestaande en nieuwe softwaresystemen.

Samenwerkingen met grote AI-platforms

Het platform van Orquesta kan koppelen met verschillende prominente AI-platforms, waaronder OpenAI, Azure, Google, Hugging Face, Cohere, MosaicML en Anthropic. Dit brengt LLM's dichter bij het domein van IT-ontwikkeling en procesautomatisering, waardoor gebruikers toegang hebben tot diverse statistieken en het platform efficiënter kunnen gebruiken.

Met het ontvangen groeigeld van €800.000 is Orquesta van plan om hun platform volgende maand te lanceren. Bovendien willen ze het geld gebruiken om hun positie in Europa te versterken. Het doel is om zich te vestigen als een belangrijke speler op het gebied van LLM's binnen de softwareontwikkeling en procesautomatisering.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.