Apple geeft AI een boost op de iPhone met de overname van DarwinAI

FFrits 15 maart 2024 07:01

Apple heeft de AI-start-up DarwinAI overgenomen om AI-functies op de iPhone te verbeteren. De technologie van DarwinAI zal Apple helpen om geavanceerde AI-functies lokaal op de iPhone te draaien, waardoor een grote stap richting AI-integratie wordt gezet.

Overname van DarwinAI door Apple

Met de overname van de Canadese start-up DarwinAI, zet Apple een grote stap naar AI-integratie op de iPhone. De technologie van DarwinAI helpt Apple om geavanceerde AI-functies lokaal op de iPhone te draaien. Dit betekent dat de verwerking van AI-taken plaatsvindt op het apparaat zelf, in plaats van in de cloud, wat resulteert in snellere prestaties en meer privacy voor de gebruiker.

Voordelen van lokale AI-verwerking

Een van de belangrijkste voordelen van de overname voor Apple is dat de technologie van DarwinAI AI-taken lokaal op de apparaten kan verwerken. Dit betekent dat de AI-systemen niet alleen kleiner en sneller worden, maar ook lokaal op het apparaat werken, wat de prestaties en gebruikerservaring verbetert. Bovendien, door de AI-taken lokaal uit te voeren, kunnen gebruikers profiteren van een hogere mate van privacy.

Apple plant naar verluidt om tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC in juni meer te onthullen over zijn plannen met AI. De eerste nieuwe AI-functies worden later dit jaar verwacht met de release van iOS 18, dat belooft de 'grootste update ooit voor Apple' te worden. Deze update zal waarschijnlijk aanzienlijke verbeteringen in AI-functies op de iPhone brengen, waaronder naar verwachting ook verbeteringen aan de spraakassistent Siri.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.