Apple's 'doorbraak' in generatieve AI: wat kunnen we verwachten?

FFrits 29 februari 2024 07:01

Apple CEO Tim Cook belooft een 'doorbraak' in generatieve AI. Ondanks eerdere achterstanden, worden grote stappen verwacht in de ontwikkeling van AI-toepassingen. De focus ligt op productiviteit en probleemoplossing. Wat betekent deze ontwikkeling voor Apple én voor de toekomst van AI?

Apple's beloofde 'doorbraak' in AI

Hoewel Apple eerder achterliep in de race om generatieve AI-toepassingen te ontwikkelen, heeft CEO Tim Cook aangekondigd dat er dit jaar een 'doorbraak' aan zit te komen. Dit is een spannend vooruitzicht, aangezien de potentie van AI enorm is. Van productiviteitsverhoging tot geavanceerde probleemoplossing: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Apple's geheime AI-projecten

Het is nog onduidelijk welke AI-producten Apple precies aan het ontwikkelen is, maar er heerst geen twijfel over het feit dat het bedrijf achter de schermen volop bezig is met AI. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Apple de ontwikkeling van zijn elektrische auto had stopgezet, werden werknemers van dat project overgeplaatst naar de AI-afdeling. Dit toont aan dat Apple serieus inzet op AI.

iOS 18: een AI-gedreven upgrade

Tijdens de aankomende ontwikkelaarscongres is de verwachting dat Apple iOS 18 zal aankondigen, een versie van het besturingssysteem die vol zit met AI-functies. Volgens insiders zal onder andere Spotlight een upgrade krijgen, waarmee complexere vragen beantwoord kunnen worden. Ook spraakassistent Siri zal een grote upgrade krijgen en daarmee 'slimmer dan ChatGPT' worden.

Apple heeft werk aan de winkel als het gaat om AI. Andere grote techbedrijven zoals Microsoft en Google lopen al ver voor met het uitbrengen van generatieve AI-toepassingen. Echter, deze voorsprong komt niet zonder uitdagingen. Google moest zich bijvoorbeeld recentelijk nog excuseren voor AI-afbeeldingen die te ver gingen bij het afbeelden van diversiteit. Ook de chatbot van Microsoft heeft soms vreemd gedrag laten zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.