Aptos Labs werkt samen met Microsoft, Cryptomunt schiet omhoog

FFrits 12 augustus 2023 12:56

Aptos Labs, de ontwikkelaar van Aptos Network, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met technologiegigant Microsoft. Ze werken aan de uitbreiding van AI-gestuurde tools op het Aptos netwerk, waardoor de prijs van hun cryptomunt omhoog schoot.

Samenwerking voor uitbreiding AI-tools

Aptos Labs, bekend van het dit jaar gelanceerde Aptos Network, heeft een indrukwekkende samenwerking aangekondigd met niemand minder dan techreus Microsoft. Samen met Microsoft plant Aptos Labs aan de uitbreiding van AI-gestuurde tools en diensten op hun platform. Dit doen ze door Microsoft's Azure OpenAI Service te integreren op het Aptos netwerk, een grote stap in de verkenning en ontwikkeling van Web3.

Het doel van de samenwerking met Microsoft is om het voor gebruikers eenvoudiger te maken om Web3 te verkennen. Aptos Labs wil een gebruiksvriendelijke en veilige digitale assistent introduceren, genaamd Aptos Assistent. Deze assistent zal gebruikersvragen beantwoorden over het ecosysteem van Aptos en helpen bij het bouwen van smart contracts en gedecentraliseerde apps.

Naast het vergemakkelijken van de gebruikerservaring voor Web3, hebben beide bedrijven besloten om samen onderzoek te doen naar blockchain-gebaseerde financiële producten. Ze willen onderzoek doen naar online betalingsmogelijkheden, digitale valuta van centrale banken en de tokenisatie van crypto-assets, om zo de acceptatie van Web3 voor financiële ondernemingen te bevorderen.

Betere beveiliging door samenwerking

De samenwerking heeft ook positieve gevolgen voor de beveiliging van het Aptos netwerk. Aptos zal validation nodes, computers die transacties verwerken, laten draaien op de Azure OpenAI Service van Microsoft. Dit zal de beveiliging van het netwerk aanzienlijk verbeteren.

Cryptomunt Aptos schiet omhoog

Het nieuws over de samenwerking had ook een directe impact op de financiële markten. De koers van de Aptos cryptomunt schoot na de aankondiging omhoog en steeg binnen een uur met 17,6%. Ondanks een lichte daling wordt de cryptomunt momenteel nog steeds verhandeld tegen een hogere prijs dan voor de aankondiging.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.