Artificial Intelligence maakt lachend miljoenen met eigen Memecoin

FFrits 21 september 2023 19:52

In een ongekende ontwikkeling heeft een Ethereum ontwikkelaar gebruik gemaakt van het AI-programma ChatGPT om een nieuwe memecoin te creëren, die in de eerste 24 uur meer dan $12 miljoen genereerde.

ChatGPT creëert winstgevende Memecoin

Een ontwikkelaar die verbonden is aan Ethereum (betere bekend als CroissantETH op Twitter) heeft met behulp van ChatGPT, een populaire AI, instructies gemaakt om een zogenaamde 'memecoin' te creëren. De AI bleek zijn taak heel goed uitgevoerd te hebben, aangezien de nieuw gelanceerde memecoin in de eerste 24 uur na lancering al meer dan $12 miljoen genereerde.

Inzet van AI voor Cryptomunt Creatie

CroissantETH schreef een script waarmee de AI niet alleen een passende naam voor de memecoin kon bedenken, maar ook de cryptomunt kon lanceren op het Ethereum netwerk. De naam en andere parameters van de token werden ontworpen om door te geven via waarden die zijn opgegeven in de code door GPT. Het resultaat was een memecoin genaamd AstroPepeX (APX), die snel populariteit vergaarde en miljoenen aan volume genereerde.

Het AI-programma baseerde de naam 'AstroPepeX' op gegevens van de tienduizend meest verhandelde tokens op Uniswap, evenals gegevens van Coinmarketcap en Coingecko. Andere namen waar de AI mee kwam, zoals 'Inuverse' en 'QuantumPepe', haalden het niet. De afbeelding van de memecoin werd ook door AI gecreëerd, met behulp van een ander programma van OpenAI genaamd DALL-E.

De kracht van AI in de Cryptowereld

CroissantETH heeft zijn bewondering uitgesproken voor ChatGPT, vooral vanwege het succes van het programma in een nichegebied zoals cryptocurrency. Hoewel de koers van APX sinds de lancering aanzienlijk is gedaald, heeft de ervaring aangetoond dat AI een krachtige tool kan zijn voor het creëren van winstgevende digitale activa.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.