AutogenAI haalt 22,3 miljoen dollar op voor hun AI-tool voor het schrijven van offertes

FFrits 27 juli 2023 03:32

De Londense startup AutogenAI, die een op generatieve AI gebaseerde tool heeft ontwikkeld om bedrijven te helpen betere offertes te schrijven, heeft 22,3 miljoen dollar opgehaald bij Blossom Capital. Het bedrijf wil deze financiering gebruiken om nieuw talent aan te trekken, zijn platform uit te breiden en zijn klantenbestand te vergroten.

Generatieve AI voor sterke offertes

AutogenAI, gevestigd in Londen, heeft een tool ontwikkeld die bedrijven kan helpen betere offertes en pitches te schrijven met behulp van generatieve AI. Het bedrijf, dat zijn geld verdiende met deze tool, gelooft dat sterke offertes cruciaal zijn voor het winnen van zakelijke deals en wil bedrijven helpen hun slagingspercentage te verhogen. Dit gebeurt door de AI te voeden met zowel gestructureerde als ongestructureerde data van een klant, en met behulp van een door AutogenAI ontwikkelde interface om informatie te bevragen en offertes te creëren.

Combinatie van taalmodellen en klantdata

De tool van AutogenAI is gebouwd op een combinatie van grote taalmodellen, zoals die van OpenAI, en de eigen data van een klant. De tool gebruikt deze informatie om offertes te genereren die gebaseerd zijn op het meest succesvolle eerdere werk van een bedrijf. Deze offertes worden vervolgens gepresenteerd aan het team van de klant, dat ze verder op maat maakt of eventueel afwijst voordat ze worden ingediend om een contract te pitchen.

Efficiëntie: een 800% snellere offerte

Volgens de oprichter en CEO van AutogenAI, Sean Williams, kan de software van AutogenAI het proces van het schrijven van een sterke offerte met 800% versnellen. Williams beweert dat het gebruik van hun tools de kosten van het opstellen van een offerte met ongeveer 10% verlaagt, waardoor de marges op deals in het algemeen verbeteren. Bovendien kan de tijd die nodig is om de eerste versies van offertes te schrijven met 70% worden verminderd, waardoor mensen die aan offertes werken zich meer kunnen concentreren op strategische toevoegingen.

AutogenAI heeft onlangs 22,3 miljoen dollar opgehaald bij Blossom Capital. Het geld zal worden gebruikt om nieuw talent aan te trekken, het platform uit te breiden en het klantenbestand te laten groeien. Ophelia Brown, de oprichter van Blossom Capital, zei dat haar bedrijf van plan is om AutogenAI te gaan gebruiken wanneer het zelf fondsen gaat werven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.