BBB's AI-chatbot kan Kamervragen gaan opstellen

FFrits 11 augustus 2023 15:32

De politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) overweegt het gebruik van hun op AI gebaseerde chatbot uit te breiden naar het opstellen van Kamervragen. De chatbot, oorspronkelijk bedoeld om grote hoeveelheden data te verwerken, kan in de toekomst mogelijk meer taken op zich nemen.

Introductie van de BBB AI-chatbot

De BoerBurgerBeweging heeft een AI-chatbot gelanceerd. Het project is volgens de ontwikkelaar zo goed ontvangen dat ze nu overwegen om de functionaliteit van de chatbot uit te breiden. De chatbot is ontworpen om grote hoeveelheden data te verwerken en kan deze taak uitstekend uitvoeren.

Uitbreiding van functies: Kamervragen

Naast het ondersteunen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma, wordt nu ook de mogelijkheid overwogen om de chatbot in te zetten voor het opstellen van Kamervragen. Dit zou een grote stap voorwaarts zijn in het gebruik van AI binnen de politiek. Het zou de effectiviteit van BBB-leden kunnen verhogen door hen te voorzien van kant-en-klare Kamervragen, opgesteld door de AI-chatbot.

De technologie achter de BBB-chatbot is gebaseerd op ChatGPT, een geavanceerd AI-systeem ontwikkeld door OpenAI. Door middel van een API, die fungeert als een brug tussen de software van BBB en die van OpenAI, kan de chatbot van BBB antwoorden genereren uit eigen data. Bovendien worden de bekende problemen met AI-chatbots, zoals privacy en hallucineren, door deze opzet voorkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.