Bedien je nieuwe smartphone met je ogen, dankzij AI en de Honor Magic 6

FFrits 27 oktober 2023 12:47

Honor, een Chinees telefoonmerk, introduceert de Magic 6, een smartphone die door oogbewegingen bediend kan worden. De smartphone is uitgerust met de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 chip, die snelle AI-berekeningen mogelijk maakt.

Oogbesturing dankzij de nieuwe Snapdragon chip

De Magic 6, een nieuwe smartphone van Honor, wordt bediend met oogbewegingen. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 chip voor razendsnelle AI-berekeningen. Kijken naar een specifiek icoontje kan bijvoorbeeld een applicatie openen of een actie uitvoeren. Deze functie is niet alleen handig voor mensen met een handicap, maar ook voor mensen die hun handen even niet vrij hebben. Of het ook mogelijk is om aankopen te doen op deze manier, is nog onbekend.

Verbeterde chatbots en assistenten door de Snapdragon chip

De Snapdragon 8 Gen 3 chip biedt ook mogelijkheden voor betere chatbots en snelle assistenten op de smartphone. Doordat het AI-taalmodel op de telefoon zelf wordt gehost, kunnen chatbots worden gebruikt zonder verbinding met de cloud. Dit zou de snelheid en betrouwbaarheid van de resultaten aanzienlijk vergroten.

Persoonlijke AI-assistent genereert video's

De Honor Magic 6 telefoon beschikt over een persoonlijke AI-assistent die gebruik kan maken van gegevens op de telefoon, zoals foto's en contacten. Deze assistent kan korte video's genereren op basis van beelden die op je telefoon zijn opgeslagen. Zo kan je bijvoorbeeld een video genereren met beelden van je dansende kinderen of foto's van een lachend familielid.

De release datum en prijs van de Honor Magic 6 zijn nog niet bekendgemaakt. De concurrent, Xiaomi, heeft vandaag al wel zijn nieuwe vlaggenschip-smartphones, de Xiaomi 14 en 14 Pro, gepresenteerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.