Belgische stadions getransformeerd door Kunstmatige Intelligentie

FFrits 20 november 2023 23:46

Kunstmatige Intelligentie heeft een nieuwe toepassing gevonden in het ontwerpen van voetbalstadions. De Belgische Pro League heeft AI ingezet om hun stadions een nieuwe look te geven, met soms verrassende uitkomsten.

Belgische stadions krijgen AI-makeover

Het gebruik van Kunstmatige Intelligentie neemt toe in populariteit en wordt nu ook in de sportwereld toegepast. De Pro League heeft AI gebruikt om de Belgische voetbalstadions een make-over te geven. Stadions zoals Stayen van STVV en het AFAS Stadion van KV Mechelen hebben dankzij AI een volledig nieuwe look gekregen, wat een nieuwe dimensie geeft aan het stadionbezoek.

AI neemt teambijnamen mee in ontwerpen

Bij het Kehrweg Stadion van KAS Eupen heeft AI besloten dat er een enorme panda in een kooi nodig is. Het blijkt dat de AI ook rekening houdt met de bijnamen van de teams bij het ontwerpen van stadions. Zo heeft de bijnaam van STVV, de Kanaries, een grote invloed gehad bij de vernieuwing van het Stayen stadion. Dit toont aan dat AI in staat is om contextuele informatie te gebruiken in haar ontwerpen.

De AI-ontworpen stadions van teams zoals KRC Genk, RSC Anderlecht en Club Brugge hebben al eerder veel aandacht gegenereerd en zijn viraal gegaan op social media. Dit toont aan dat de AI-ontworpen stadions niet alleen innovatief zijn, maar ook zeer populair bij voetbalfans.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.