Beperkte invloed van CM.com's AI-platform in tweede jaarhelft, maar sterkere impact verwacht in toekomst

FFrits 15 september 2023 11:02

Het onlangs gelanceerde AI-platform van CM.com zal dit jaar een beperkte invloed hebben op de omzet, volgens analist Thymen Rundberg van ING. Maar ondanks deze aanvankelijke beperkte impact, wordt een sterkere impact verwacht in de komende jaren.

Lancering en vroege impact van CM.com's AI-platform

CM.com heeft onlangs een nieuw AI-platform gelanceerd, na een succesvolle proefperiode met klanten. Het platform, gericht op het verbeteren van de communicatie-efficiëntie tussen bedrijven en hun klanten, bevindt zich nog in een vroeg stadium. Daarom verwacht ING-analist Thymen Rundberg een beperkte impact op de omzet in de tweede helft van het jaar. Ondanks deze aanvankelijke beperkte impact, benadrukte hij dat het aanbod van CM.com hierdoor wordt versterkt.

Toekomstige impact van het AI-platform

Hoewel de impact van het AI-platform op de korte termijn beperkt zal zijn, is de verwachting dat het een cruciale rol zal spelen in het versterken van het aanbod van CM.com op de lange termijn. Rundberg voorspelt een grotere impact van het platform in de komende jaren, wat wijst op het duurzame potentieel van deze technologie.

ING handhaaft een koopadvies voor CM.com met een koersdoel van 12,00 euro. Verder merkte de analist op dat het aandeel van CM.com op vrijdagochtend licht steeg, met net geen procent, tot 9,06 euro. Dit wijst op een positieve marktreactie na de bekendmaking van de lancering van het AI-platform.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.