Bill Gates voorspelt: Binnen vijf jaar zijn persoonlijke AI-assistenten de norm

FFrits 11 november 2023 12:46

Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates zal iedereen over vijf jaar een persoonlijke, AI-aangedreven assistent hebben. Ondanks dat AI-software nu nog 'behoorlijk dom' is, voorspelt hij een radicale verandering binnen een half decennium.

Iedereen krijgt een AI-assistent

Microsoft-oprichter Bill Gates is zeer optimistisch over de toekomst van Artificial Intelligence (AI). Hij denkt dat iedereen binnen vijf jaar een persoonlijke, door AI aangedreven assistent in handen zal hebben. Hoewel hij toegeeft dat AI-software nu nog 'behoorlijk dom' is, ziet hij dit binnen een half decennium radicaal veranderen. Deze AI-agenten zullen in staat zijn om verschillende taken uit te voeren, gewoon door de gebruiker in alledaagse taal te vertellen wat er moet gebeuren.

AI-agenten worden proactief

Deze aanstaande AI-assistenten zullen niet alleen in staat zijn om taken uit te voeren, maar ook om suggesties te doen op basis van de patronen, voorkeuren, hobby's en andere aspecten van het persoonlijke en zakelijke leven van de gebruiker. Dit betekent dat ze uiteindelijk proactief kunnen anticiperen op de wensen van de gebruiker. Bijvoorbeeld, een 'reisbot' zou hotels kunnen zoeken die binnen je budget passen, terwijl een 'agent' zou weten wanneer je doorgaans reist en op basis daarvan reisbestemmingen zou kunnen voorstellen.

AI-assistenten nemen taken over

Volgens Gates zullen de AI-assistenten van de toekomst een breed scala aan taken op zich nemen. Ze kunnen helpen met het plannen van vergaderingen, het opzetten van een bedrijf en zelfs gepersonaliseerde bijlessen geven. Bovendien, kunnen ze reisbureaus volledig overbodig maken, door bijvoorbeeld suggesties te doen voor reisbestemmingen en activiteiten op basis van de interesses van de gebruiker, en restaurants te boeken op basis van de smaak van de gebruiker.

Hoewel deze nieuwe generatie van AI-assistenten veelbelovend is, waarschuwt Gates wel dat ze waarschijnlijk niet gratis zullen zijn. Echter, hij verwacht dat door de grote hoeveelheid concurrentie in de markt de prijs niet al te hoog zal zijn. Hij is er in ieder geval van overtuigd dat AI-agenten ons leven zowel online als offline radicaal zullen veranderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.