Blik op de toekomst: Microsoft's AI en cloud ambities onthuld in aankomende kwartaalcijfers

FFrits 25 juli 2023 16:42

Microsoft staat op het punt kwartaalcijfers te onthullen, met bijzondere aandacht voor de plannen rond kunstmatige intelligentie en de mogelijke opbloei van de Intelligent Cloud groei. Ook details over de aanstaande overname van Activision Blizzard zijn in het vizier.

Kwartaalcijfers aankondiging naast Alphabet

In de aankomende kwartaalcijfersverslag van Microsoft, die dinsdag na de bel bekend zal worden gemaakt, wordt er reikhalzend uitgekeken naar verdere details over Microsoft's plannen voor kunstmatige intelligentie en hoe dit de groei van Intelligent Cloud kan bevorderen. Deze onthulling zal plaatsvinden naast die van een andere technologiereus - Alphabet.

Focus op Intelligent Cloud en Activision Blizzard overname

Beleggers zijn vooral geïnteresseerd in meer details over de groei van Intelligent Cloud en de aanstaande overname van Activision Blizzard. De groei van Intelligent Cloud is een belangrijk punt voor Microsoft, omdat het een belangrijke drijfveer is voor hun algemene groei. De overname van Activision Blizzard is een andere grote stap die mogelijk invloed kan hebben op de inkomsten en groei van het bedrijf in de nabije toekomst.

Een opvallende ontwikkeling van Microsoft is de integratie van kunstmatige intelligentie in hun Bing-zoekmachine. Daarnaast hebben ze onlangs de prijzen bekendgemaakt voor hun nieuwe AI-product, Copilot, dat zal worden opgenomen in Microsoft 365-producten. De mogelijkheden van Copilot, zoals het samenvatten van ongelezen e-mails en het opstellen van concepten op basis van overzichten, laten de potentie van AI in de productlijn van Microsoft zien.

Groeivertraging in Intelligent Cloud en Azure

Een van de uitdagingen voor Microsoft in de afgelopen kwartalen is de groeivertraging in Intelligent Cloud, met name Azure. Veel bedrijven hebben door verschillende redenen op uitgaven moeten bezuinigen, wat heeft geleid tot een verminderde vraag naar cloudservices. Ondanks deze uitdaging, heeft Microsoft's Azure-omzetgroei vier opeenvolgende kwartalen standgehouden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.