Blockchain: Het antwoord op AI-gedreven misinformatie?

FFrits 23 januari 2024 07:01

De technologie achter cryptocurrency, Blockchain, zou een sleutelrol kunnen spelen in de bestrijding van misinformatie veroorzaakt door Artificiële Intelligentie (AI). Door AI-trainingsmodellen beter te controleren met behulp van blockchain, kunnen ze eerlijker worden gemaakt.

De noodzaak van andere controletechnieken

Artificiële Intelligentie heeft zich zodanig ontwikkeld dat het steeds moeilijker wordt om met het blote oog te onderscheiden wat echt is en wat niet. Dit maakt het noodzakelijk om te zoeken naar nieuwe technieken en methoden die helpen bij het controleren en beheren van deze technologie. En daar komt Blockchain in het spel.

Blockchain werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het controleren van handel in cryptocurrency. Maar nu wordt het potentieel van deze technologie ook gezien in andere gebieden, zoals het verifiëren van AI. Bedrijven zoals Casper Labs en IBM werken momenteel aan dergelijke toepassingen.

AI-trainingsmodellen op blockchain

Een van de mogelijke toepassingen van blockchain in de AI-wereld is het volgen van de datatrainingsmodellen. Door AI-trainingsmodellen op de blockchain op te slaan, kan nauwkeurig worden gevolgd op welke data deze modellen worden getraind. Dit kan vervolgens helpen bij het identificeren van eventuele vooroordelen of fouten in de datavoeding.

De doorbraak in de AI-regulering

Sheila Warren, CEO van de Crypto Council for Innovation, ziet een potentieel pad vooruit met deze toepassing. Volgens haar kan blockchain een belangrijke rol gaan spelen bij het reguleren van AI, wat een ware doorbraak zou kunnen betekenen voor de industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.