Cardano brengt Girolamo tot leven: De nieuwe AI-chatbot met revolutionaire mogelijkheden

FFrits 26 november 2023 20:16

Cardano zet een nieuwe stap in de AI-wereld met de introductie van Girolamo, hun eerste AI-chatbot. Naast de beantwoording van een breed scala aan vragen, onderscheidt Girolamo zich door zijn mogelijkheid om afbeeldingen te genereren en te interpreteren.

De lancering van Girolamo door Cardano

Cardano blijft zijn stempel drukken in de wereld van AI en blockchain met de lancering van Girolamo, zijn allereerste AI-chatbot. Deze innovatie is een cruciale stap in het combineren van blockchain-technologie met kunstmatige intelligentie, waarmee Cardano nieuwe mogelijkheden en toepassingen wil ontdekken in deze fascinerende technologische sfeer.

De unieke mogelijkheden van Girolamo

Girolamo is niet zomaar een chatbot. Deze AI-chatbot kan een breed scala aan vragen beantwoorden, variërend van specifieke onderwerpen tot algemene zaken. Wat Girolamo echter onderscheidt van de rest, is zijn vermogen om afbeeldingen te genereren en te interpreteren. Dit geeft hem een extra dimensie en mogelijkheid tot interactie die niet gebruikelijk is bij andere chatbots.

Cardano's contact met OpenAI

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft onlangs contact opgenomen met Sam Altman, de CEO van OpenAI. Deze stap illustreert niet alleen de ambitie van Cardano om zijn blockchain-ecosysteem verder uit te breiden, maar het toont ook aan dat ze mogelijkheden onderzoeken om samen te werken met belangrijke spelers in het veld van AI, zoals OpenAI, om hun positie op dit gebied verder te versterken.

Cardano heeft ook vooruitgang geboekt op andere gebieden. Ze hebben onlangs hun lichtgewicht wallet Lace geüpdatet naar versie 1.7.1. Deze update heeft verschillende problemen aangepakt, waaronder het verbeteren van de connectiviteit van gedecentraliseerde applicaties (dApps) binnen het Cardano-netwerk. Dit is een belangrijke stap om de gebruikerservaring te verbeteren en de samenwerking binnen het Cardano-ecosysteem te vergemakkelijken.

Cardano staat op het punt een belangrijke mijlpaal te bereiken op bestuurlijk niveau. De gemeenschap is momenteel in voorbereiding voor een speciale stemming onder CIP-1694. Deze stemming zal zich richten op het evalueren van de vooruitgang op het gebied van on-chain en off-chain bestuur, wat een duidelijk voorbeeld is van Cardano's toewijding aan gemeenschapsbetrokkenheid en bestuurlijke evolutie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.