Charlie Munger kritisch over Bitcoin en AI-hype

FFrits 8 oktober 2023 20:06

Charlie Munger, vicevoorzitter van Berkshire Hathaway en rechterhand van Warren Buffet, uitte tijdens de Zoomtopia Conference zijn scepsis over de groeiende interesse in Bitcoin en kunstmatige intelligentie (AI). Zijn afkeer van Bitcoin is al lang bekend en hij is ook kritisch over de huidige AI-hype.

Munger's scepsis over Bitcoin en AI

Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffet en vicevoorzitter van Berkshire Hathaway, stond onlangs in de schijnwerpers tijdens de Zoomtopia Conference. Hier uitte hij zijn bedenkingen over de groeiende interesse in kunstmatige intelligentie (AI) en Bitcoin. Volgens Munger zijn veel mensen te enthousiast over deze technologieën, wat volgens hem een gevaar kan zijn.

Munger's sterke afkeer van Bitcoin

Het is geen geheim dat Munger geen fan is van Bitcoin. Hij heeft zijn afkeer van deze en andere digitale valuta's in het verleden al meermaals geuit. Tijdens de conferentie liet hij er geen gras over groeien en noemde hij Bitcoin 'de domste investering' die hij ooit heeft gezien. Hij gelooft dat de meeste van deze investeringen uiteindelijk zullen dalen tot nul.

Munger's visie op de AI-hype

Maar Munger's kritiek blijft niet beperkt tot cryptocurrencies. Hij is eveneens kritisch over de huidige hype rond kunstmatige intelligentie (AI), die volgens hem overgewaardeerd is. Hij merkte op dat AI meer aandacht krijgt dan het verdient en dat het concept van AI, waarbij software meer software creëert, niet nieuw is. Het is echter nu populair omdat het toegankelijk is voor de grote massa.

Kunstmatige intelligentie is momenteel een van de meest besproken technologieën, mede dankzij innovaties zoals OpenAI's ChatGPT. Deze chatbot, die gebruikersvragen met een hoge nauwkeurigheid kan beantwoorden, heeft binnen enkele weken na de lancering meer dan 100 miljoen gebruikers aangetrokken. Naast ChatGPT zijn er ook andere toonaangevende toepassingen zoals Bard en MidJourney en grote technologiebedrijven zoals Microsoft en Google investeren miljarden in AI.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.