ChatGPT-oprichter gespot in auto t.w.v. 20 miljoen dollar

FFrits 15 december 2023 07:02

De opkomst van chatbots heeft de medeoprichter van ChatGPT, Samuel Harris Altman, geen windeieren gelegd. Hij werd onlangs gespot in een auto met een prijskaartje van maar liefst 20 miljoen dollar.

De rijkdom van ChatGPT's oprichter

Het afgelopen jaar heeft een opmerkelijke opkomst van chatbots met kunstmatige intelligentie gezien. ChatGPT, een van de prominente spelers in deze ruimte, is veel gebruikt door studenten om hun verslagen of scripties te 'vullen'. Deze opkomst heeft de oprichter van ChatGPT, Samuel Harris Altman, ook enorm financieel voordeel opgeleverd. Hij rijdt tegenwoordig in een auto ter waarde van 20 miljoen dollar. Sam Altman is geboren op 22 april 1985 in Chicago en is CEO van OpenAI (ChatGPT).

Wat kan ChatGPT doen?

ChatGPT fungeert als een uitgebreide informatiebron die je kan helpen met allerlei onderwerpen. De kennis van deze intelligente computer wordt voortdurend bijgewerkt en bevat momenteel informatie tot 2022. Dit betekent dat je alles kunt vragen over gebeurtenissen tot 2022 en bijvoorbeeld geen gebeurtenissen of ontwikkelingen die na januari 2022 zijn gebeurd. In wezen is het een vriendelijke robot die met je communiceert door het gebruik van woorden. Een slim concept, nietwaar?

Sam Altman, de oprichter van ChatGPT, werd onlangs gezien bij een benzinestation in Californië in een opvallende auto, een McLaren F1. Deze rode supercar, ontworpen door Gordon Murray, heeft een prijskaartje van 20.000.000 dollar en is een echte showstopper. De auto is uitgerust met een indrukwekkende motor, een 6.1 liter V12 met 612 pk.

Sam's financiële status

Het is duidelijk dat Sam Altman aanzienlijk heeft geprofiteerd van zijn onderneming, ChatGPT. Als je in staat bent om een auto te kopen van 20.000.000 dollar, is het veilig om te zeggen dat hij het financieel goed doet. In feite werd zijn vermogen in 2021 geschat op ongeveer 600 miljoen dollar. Deze man heeft zeker geen tekort aan geld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.