ChatGPT: van gewone chatbot naar virtuele jurist!

FFrits 8 december 2023 07:01

ChatGPT, een AI-aangedreven chatbot, is getraind in het omzetten van alledaagse taal in juridische terminologie. De resultaten zijn verrassend en soms hilarisch.

Van alledaags naar juridisch

ChatGPT blijkt een handige tool te zijn voor het omzetten van informele, alledaagse taal in formele juridische terminologie. Het vertaalt niet alleen vragen en opmerkingen in juridisch jargon, maar wordt ook gebruikt om juridische argumenten te vormen. De resultaten zijn soms verrassend en hilarisch.

Humor in juridische taal

Terwijl ChatGPT hard werkt om elke vraag en opmerking in juridische termen te vertalen, zorgt het soms onbedoeld voor humoristische resultaten. Dit varieert van het gebruik van onverwacht harde juridische termen tot het kort en bondig formuleren van juridische argumenten, waarbij soms geen speld tussen te krijgen is.

Hoewel ChatGPT indrukwekkend is in het omzetten van alledaagse taal in juridische terminologie, is het niet feilloos. De chatbot kan soms bepaalde nuances missen, zoals het verschil tussen een eigenaar en een huurder. Echter, deze kleine tekortkomingen doen niets af aan de indrukwekkende capaciteiten van deze AI-chatbot.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.