ChatGPT van OpenAI: Surfend over het internet

FFrits 12 augustus 2023 13:31

OpenAI's ChatGPT is een technologie die het voorrecht heeft om elke website op het internet te gebruiken om haar AI-systemen te trainen. Maar wat als je dat niet wilt? Het blijkt dat stilte gelijk staat aan toestemming.

OpenAI: Trainen met het hele internet

OpenAI heeft het unieke beleid om haar AI-systemen, zoals ChatGPT, te trainen met inhoud van elke website op het internet. Dit betekent dat als je een website bezit, OpenAI de inhoud ervan kan gebruiken om hun AI te verfijnen en te verbeteren. Het is een intrigerende maar mogelijk verontrustende gedachte, vooral als je je zorgen maakt over privacy en intellectueel eigendom.

Het lijkt erop dat er een opt-out mogelijkheid is voor diegenen die niet willen dat hun website bijdraagt aan de training van OpenAI's AI. Het is echter niet meteen duidelijk hoe je dat doet. Wat wel duidelijk is, is dat als je er niet actief voor kiest om uit te stappen, je stilzwijgend toestemming geeft. Dit zou kunnen betekenen dat veel website-eigenaren onbewust bijdragen aan de AI-training van OpenAI.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.