China plant sprong voorwaarts in AI: 50% meer rekenkracht tegen 2025

FFrits 9 oktober 2023 17:12

China heeft ambitieuze plannen onthuld om de nationale rekenkracht - cruciaal in de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie - met 50% te vergroten tegen 2025. Het doel is om te concurreren met de VS in de wereldwijde AI-race.

Groei in rekenkracht gepland

China heeft grootschalige plannen om zijn nationale rekenkracht een enorme boost te geven. Volgens een plan dat door de belangrijkste ministeries in Beijing is gelanceerd, streeft het land ernaar om zijn rekenkracht tegen 2025 met 50% te verhogen. Deze stap staat in lijn met China's ambitie om een wereldleider te worden op het gebied van kunstmatige intelligentie en supercomputer toepassingen. De toename van de rekenkracht zal een belangrijke rol spelen in het versterken van China's positie in de internationale AI-race.

Om de groei van zijn rekenkracht te illustreren, heeft China een specifiek doel gesteld. Het land wil een rekencapaciteit bereiken die gelijk is aan 300 exaflops, een enorme sprong van de huidige 197 exaflops. Ter vergelijking: één exaflop staat gelijk aan de rekenkracht van twee miljoen gewone laptops. Dit geeft de schaal van China's ambitie aan en biedt een indicatie voor het potentieel van het land in de AI-ontwikkeling.

Concurrentie met VS in AI-race

China's uitbreiding van zijn rekenkracht maakt deel uit van een grotere strategie om te concurreren met de Verenigde Staten in de AI-race. Met een grotere rekenkracht kan China zijn ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie versnellen, waardoor het land een sterke concurrent wordt voor marktleiderschap in dit domein en in het veld van supercomputertoepassingen. Het is duidelijk dat China vastbesloten is om een sleutelspeler te worden in deze snelgroeiende industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.