Coca-Cola's nieuwe smaak: de AI-interventie

FFrits 13 september 2023 10:18

Coca-Cola heeft het potentieel van kunstmatige intelligentie (AI) aangeboord om een nieuwe cola-smaak, Coke Y3000, te ontwikkelen. De AI hielp bij het kiezen van het blikontwerp en het maken van het smaakprofiel.

AI in smaakontwikkeling en blikontwerp

Coca-Cola heeft een nieuwe weg ingeslagen door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) voor het ontwikkelen van een nieuwe cola-smaak, Coke Y3000. Naast het helpen bij de creatie van de smaak, heeft AI ook het ontwerp van het blikje gekozen. Dit innovatieve gebruik van technologie door Coca-Cola toont de veelzijdige toepassingen van AI in verschillende bedrijfssectoren.

De unieke twist in Coke Y3000

Coke Y3000 zal een bekende smaak hebben, vergelijkbaar met de klassieke cola, maar het zal een unieke twist hebben. Volgens Oana Vlad, senior director of global strategy bij Coca-Cola, blijft het recept een goed bewaard geheim. Hoewel het smaakprofiel voornamelijk cola is, bevat het een extra element dat het onderscheidt van de traditionele smaak.

Coca-Cola is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om zijn klantenbestand te vernieuwen en aan te trekken. Dit omvat het uitbrengen van 'ongewone' cola-varianten en het gebruik van opvallende verpakkingen. De introductie van Coke Y3000, met zijn unieke smaak en blikontwerp, is een deel van deze inspanning om jonge mensen aan te spreken.

Menselijke inzichten en AI in smaakcreatie

Bij het creëren van de nieuwe smaak, heeft Coca-Cola inzichten van mensen gebruikt om te bepalen wat mensen associëren met toekomstige smaken. Vervolgens werd AI gebruikt om verschillende smaakcombinaties en -profielen uit te zoeken. Dit combineert menselijke inzichten met AI-technologie om een unieke en aantrekkelijke smaakervaring te creëren.

Coca-Cola blijft rekening houden met de gezondheidstrends en dieetvoorkeuren van consumenten door een suikervrije versie van Coke Y3000 aan te bieden. Hiermee toont het bedrijf zijn inzet voor het bieden van diverse opties die passen bij verschillende levensstijlen en smaakvoorkeuren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.