Cryptominers Zien Kansen in AI

FFrits 24 juli 2023 16:33

Terwijl de prijs van bitcoin ver onder zijn hoogtepunt van 2021 blijft, beginnen cryptominers hun blik te richten op kunstmatige intelligentie (AI). Ze benutten hun bestaande infrastructuur om uit te breiden naar AI, en diversifiëren zo hun bedrijf.

Van Bitcoin naar AI: waarom de verschuiving?

Ondanks de recente opleving in de cryptomarkt blijft de prijs van de bitcoin ver onder het niveau van zijn gloriedagen in 2021. Dit heeft ertoe geleid dat vele miners op zoek zijn naar alternatieve manieren om hun hardware te gebruiken. Daarnaast is er een duidelijke trend waarneembaar waarbij het kapitaal en de aandacht in de startup-wereld verschuift van Web3-technologieën naar kunstmatige intelligentie (AI).

Tekort aan krachtige chips: een uitdaging voor miners en AI-ontwikkelaars

Het is geen geheim dat zowel cryptomining als AI-ontwikkeling een zware belasting vormen voor computerhardware. Beide activiteiten vereisen krachtige computerchips om aan de hoge rekenvereisten te voldoen. Op dit moment is er echter een wereldwijd tekort aan deze chips, wat problemen veroorzaakt voor bedrijven in beide sectoren.

Het blijkt dat grotere cryptominers hun opties aan het verkennen zijn en overwegen om hun activiteiten uit te breiden naar de AI-sector. Ze kunnen hun bestaande infrastructuur, zoals koelsystemen, beveiliging en toegang tot goedkope energie, gebruiken om deze uitbreiding te realiseren. Dit kan hen in staat stellen om een grotere diversiteit aan diensten aan te bieden en hun afhankelijkheid van de bitcoinprijzen te verminderen.

Door hun diensten uit te breiden naar AI computing hosting, kunnen bedrijven hun risico's spreiden en hun afhankelijkheid van de volatiliteit van de bitcoinprijzen verminderen. Dit betekent dat ze een stabielere inkomstenbron kunnen genereren, zelfs als de bitcoinprijs daalt. Dit zou hen ook in staat kunnen stellen om competitief te blijven en hun bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken.

Ethereum naar AI: een veelzijdige verschuiving

Een interessante mogelijkheid voor Ethereum-miners is het overschakelen naar AI. De Nvidia A40-chips, die gebruikt werden voor het minen van Ethereum, zijn veelzijdiger dan de specifieke ASICs-chips die vaak in bitcoin-mining worden gebruikt. Deze chips zijn in staat om een breed scala aan taken aan te kunnen, waaronder gaming, virtual reality en AI/machine learning workloads. Dit maakt ze een ideaal platform voor bedrijven die hun activiteiten willen diversifiëren en uitbreiden naar de AI-sector.

Diversificatie: overleven in een bearmarkt

Een belangrijk punt om op te merken is dat het idee niet is om volledig van bitcoin-mining naar AI te verschuiven. In plaats daarvan gaat het erom een meer gediversifieerd portfolio van diensten en activiteiten te creëren. Dit kan de bedrijven meer veerkracht geven in het geval van een bearmarkt, waar de prijzen van cryptocurrencies zoals bitcoin vaak aanzienlijk dalen. Door een brede waaier van inkomstenbronnen te hebben, kunnen deze bedrijven ervoor zorgen dat ze blijven draaien, ongeacht de marktomstandigheden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.