De doorbraak van AI in de game-industrie: NPC's houden binnenkort echte gesprekken

FFrits 5 augustus 2023 23:51

Generatieve AI transformeert de videogame-industrie. NPC's, aangedreven door AI, zullen natuurlijke gesprekken kunnen houden, hetgeen de manier waarop we videogames ervaren radicaal zal veranderen.

De opkomst van AI in videogames

Artificiële intelligentie is hard op weg om een blijvende impact te maken op de techwereld, en dat is vooral te zien in de videogame-industrie. De opkomst van generatieve AI zorgt ervoor dat bedrijven die niet meegaan in deze transformatie het risico lopen om achter te blijven. Dit gaat verder dan de bekende namen zoals Google en Apple, ook de videogame-industrie zal de komende jaren drastisch veranderen door de invloed van generatieve AI.

Replica Studios, een AI-bedrijf uit Australië, specialiseert zich in het maken van kunstmatige stemmen voor videogames, films en andere toepassingen. In mei hebben zij voor het eerst AI-powered smart NPC’s (non-player characters) geïntroduceerd voor de Unreal Engine. Deze NPC's, aangedreven door het taalmodel van ChatGPT-maker OpenAI, kunnen natuurlijke gesprekken voeren met de spelers en zelfs existentiële vragen beantwoorden.

Een revolutie in de game-ervaring

In tegenstelling tot traditionele NPC's in videogames, die simpelweg scripts volgen en vooraf opgenomen stemmen gebruiken, kunnen AI-aangedreven NPC's coherente en natuurlijke gesprekken voeren. Dit zorgt ervoor dat ze meer aanvoelen als echte, levende mensen. De technologie bevindt zich nog in de testfase, maar de potentie is enorm en kan de manier waarop we videogames ervaren drastisch veranderen.

Nieuwe kansen voor game-ontwikkelaars

De voortschrijdende integratie van AI in videogames betekent dat spelers niet langer een lineaire ervaring zullen hebben. In plaats daarvan zullen ze in staat zijn om hun eigen unieke verhaallijnen te creëren. Deze verandering maakt het ook mogelijk voor ontwikkelaars om diepgaande verhaallijnen uit te werken zonder de kosten van tientallen stemacteurs, wat de weg vrijmaakt voor kleinere ontwikkelingsstudio's om grootschalige games te ontwikkelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.