De impact van kunstmatige intelligentie op hoogbetaalde, witte boorden banen: Een onbekende toekomst

FFrits 31 juli 2023 14:03

De opkomst van kunstmatige intelligentie (KI) dreigt een grote impact te hebben op de werkgelegenheid, met name bij witte boorden banen. De effecten kunnen zowel positief als negatief zijn, en de uiteindelijke impact is nog onduidelijk.

KI-technologie richt zich op witte boorden banen

In tegenstelling tot eerdere technologische ontwikkelingen die voornamelijk de productie- en assemblagelijnen beïnvloedden, is het waarschijnlijk dat kunstmatige intelligentie zich gaat richten op kantoorruimtes en posities waar over het algemeen hoger betaalde, witte boorden werknemers zijn. De mogelijke impact van deze technologische verschuiving op deze sector is echter nog onduidelijk en vereist verder onderzoek.

Hoge blootstelling aan KI bij Amerikaanse werknemers

Volgens een recente studie van het Pew Research Center, een onpartijdige denktank, wordt ongeveer 19% van de Amerikaanse werknemers in hun huidige functie sterk blootgesteld aan kunstmatige intelligentie. De blootstelling is gedefinieerd in termen van de mate waarin KI de manier waarop ze werken kan beïnvloeden, positief of negatief. Het is interessant om te noteren dat de werknemers met de meeste blootstelling aan KI over het algemeen vrouwen, blanken of Aziaten zijn, die meer verdienen en een universitair diploma hebben.

In tegenstelling tot robots, die vooral fysieke taken uitvoeren zoals het tillen of verplaatsen van objecten, is kunstmatige intelligentie ontworpen om menselijk cognitief vermogen na te bootsen en computers en machines in staat te stellen taken zelf uit te voeren. Deze eigenschap maakt KI uniek en potentieel invloedrijker in een breder scala aan professionele en maatschappelijke contexten.

Volgens hetzelfde Pew-onderzoek, zijn banen met een hoge blootstelling aan AI onder andere: begrotingsanalisten, data entry keyers, belastingvoorbereiders, technische schrijvers en webontwikkelaars. Deze beroepen vereisen vaak analytische vaardigheden en AI kan daarom hun 'belangrijkste' werkfuncties vervangen of bijstaan.

Banen met lage blootstelling aan AI

Aan de andere kant van het spectrum zijn er beroepen met een lage blootstelling aan AI, zoals kappers, afwassers, brandweerlieden, pijpleggers, kinderoppassers en andere kinderzorgwerkers. Deze beroepen omvatten over het algemeen fysieke activiteiten die KI (althans in zijn huidige vorm) niet gemakkelijk kan repliceren. Dit suggereert dat KI wellicht niet alle soorten werk even sterk zal beïnvloeden.

Productiviteitsverhoging door technologie

Technologie kan de productiviteit van werknemers verhogen door taken te automatiseren of te versnellen. Dit kan leiden tot lagere kosten en prijzen voor goederen en diensten, waardoor consumenten 'rijker' kunnen voelen en meer kunnen uitgeven, wat op zijn beurt nieuwe banen kan creëren. Het is dus niet allemaal kommer en kwel in de wereld van KI en werk.

Mogelijke verliezers door technologische vooruitgang

Ondanks de potentiële voordelen van KI zijn er ook werknemers die mogelijk 'verliezen' als hun taken worden geautomatiseerd. Deze groep omvat voornamelijk werknemers die door technologie worden vervangen - degenen die direct worden vervangen door machines en dan gedwongen worden om te concurreren. Dit kan leiden tot grotere arbeidsmarktongelijkheid.

Met de voortdurende opkomst van KI kunnen er ook nieuwe uitdagingen ontstaan, zoals de noodzaak van omscholing of herscholing van werknemers. Dit kan op zijn beurt weer andere gevolgen hebben, zoals de behoefte aan kinderopvang voor werknemers die hun vaardigheden moeten bijwerken. Deze aspecten van de KI-revolutie mogen niet worden genegeerd en moeten worden aangepakt om mogelijke negatieve sociale gevolgen te minimaliseren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.