De invloed van AI op de toekomst van de computerindustrie

FFrits 9 november 2023 18:17

De computerindustrie zet steeds meer in op kunstmatige intelligentie (AI) om nieuwe groei te realiseren. Zullen bedrijven zoals HP, Intel en Dell, die hun toestellen uitrusten met AI-applicaties, de sector nieuw leven inblazen?

Dip in pc-verkopen na Covid-19

De COVID-19 pandemie zorgde voor een tijdelijke boost in de computerverkoop. Niettemin ervoer de sector een dip na de heropening van kantoren, wat erop wijst dat de 'upgrade cycle' - het massaal uitgeven van geld aan vernieuwde thuiswerkapparatuur - tot een einde kwam. Dit duidt op de noodzaak voor vernieuwing in de computerindustrie.

De opkomst van AI in computerindustrie

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds meer gezien als de sleutel tot de toekomst van de computerindustrie. Bedrijven zoals HP en Intel rusten hun apparatuur uit met AI-toepassingen, zodat ze zowel offline als online werken. Dit markeert een belangrijke verschuiving in de branche, aangezien computers traditioneel vooral een hulpmiddel waren om online te gaan.

De pc-markt heeft de laatste jaren te maken met stagnatie, maar de opkomst van AI kan deze trend mogelijk keren. De verwachting is dat AI-computers binnen drie jaar tot 50% van de totale computerverkopen zullen uitmaken. Dit toont het potentieel van AI-toepassingen, zoals live-vertalingen tijdens online vergaderingen, om de pc-markt nieuw leven in te blazen.

Investeringsmogelijkheden in Dell en HP

Voor beleggers die een opleving van de pc-markt voorzien, kunnen bedrijven zoals Dell en HP interessante investeringsmogelijkheden bieden. Met hun lage waarderingen en de potentie om te profiteren van de toenemende focus op AI, kunnen deze bedrijven mogelijke winnaars zijn in de veranderende computerindustrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.