De 'revolutie' van de AI Pin: Een slimme broche ter vervanging van de smartphone?

FFrits 9 november 2023 13:17

Het techbedrijf Humane introduceert hun AI Pin, een apparaat dat de smartphone overbodig moet maken door de functies van deze laatste over te nemen. De AI Pin, geprijsd op 699 dollar, lijkt op een schermloze smartphone die je als een broche draagt.

De AI Pin: een schermloze smartphone-broche

Humane, een bedrijf mede opgericht door voormalige Apple-medewerkers, is de ontwikkelaar van de AI Pin. Deze 'slimme broche' wordt gedragen op de kleding en functioneert zonder scherm. De AI Pin kan informatie audibiliseren of projecteren op de hand van de gebruiker met behulp van een ingebouwde beamer. Het apparaat kost 699 dollar en is het middelpunt van een hype die Humane al maanden probeert op te bouwen.

Verder vereist de AI Pin een betaald abonnement van 24 dollar per maand. Het apparaat maakt gebruik van het T-Mobile-netwerk onder het label van Humane in de VS en gebruikt AI-modellen van Microsoft en OpenAI voor zijn functionaliteiten. Dit wijst op de meer geavanceerde technologische capaciteiten van het apparaat.

Hardware en speciale functies van de AI Pin

Qua hardware is de AI Pin uitgerust met een Qualcomm Snapdragon-chip, een camera en diepte- en bewegingssensoren voor het in kaart brengen van de omgeving. Een opmerkelijke feature is de groene laserprojector die informatie kan projecteren op de hand van de gebruiker. Dit stelt de gebruiker in staat om bijvoorbeeld te zien wie er belt zonder dat ze een scherm hoeven te gebruiken.

De AI Pin als vervanging van de smartphone

Volgens Humane is de AI Pin bedoeld als een standalone apparaat, niet als een aanvulling op een smartphone. Het doel is om het gebruik van smartphones te verminderen door hun kernfuncties over te nemen. De AI Pin zou dit mogelijk moeten maken door het regelen van allerlei taken voor de gebruiker zonder dat er een scherm voor nodig is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.